Forum

...

Jonas Mølgaard Jensen

07 jul 2020 17:45

Tomatplanter dør af hvad?

Nu er det sket flere år i træk at mine tomatplanter starter fantastisk indtil lige før tomaterne bliver modne og derefter kommer til at se sådan her ud og dør langsomt.

Hvad skyldes det og hvordan undgår jeg det.

Jeg har et lille drivhus med 10 planter og en vin. Drivhuset er med kanalplader og planterne står på kapilærvanding. Jeg bruger gødning i vandet.

2 Kommentarer til dette indlæg

...

Carsten

09 jul 2020 14:17

Jeg lytter lige med her, for mine tomater har samme symptomer, og jeg er heller ikke sikker på, hvad det er.

Jeg plejer aldrig at have problemer med tomater i mit drivhus, men i år er alle fire planter ramt, selvom de er købt forskellige steder. Det eneste jeg har gjort anderledes i år, er at jeg har plantet dem i plantesække fra Champost, hvor jeg plejer at bruge et andet mærke.

Planterne er ikke helt døde, men de vokser kun ganske lidt, og mange af skuddene krøller og bliver misfarvede, inden de til sidst dør. Tomater giver planterne stadig - ikke mange, og jeg har bemærket at nogle få af tomaterne får sorte pletter i bunden, som var det griffelråd. Det tror jeg bare ikke er hovedproblemet her, for det burde ikke smitte fra plante til plante i så fald.

Jeg håber, at der er nogen der kan give et bud på, hvad problemet kunne være.

...

Lars Lund

13 jul 2020 08:41

Det er givet gråskimmel. Nogle gange kan det også skyldes for meget gødning i forbindelse med kapillærkasser. Klip det visne af, men gør det i en sæk så det smitten ikke breder sig og langt væk med det. Hold vinduer og døre åbne også selv om det er køligt. Høj luftfugtighed gør det værre.

D:\Webdata\JulianaPROD\Views\Channels\drivhusklubben\Partials\_Welcome.cshtml(23): error CS1002: ; expected

Opret nyt indlæg

Som medlem i drivhusklubben kan du oprette indlæg i vores forum og komme i dialog med andre medlemmer og vores eksperter.

Opret indlæg