Forum

...

Niels

11 jun 2017 19:07

Fundament Juliana Drivhus Oasen

Hej

Vi har problemer med at vand løber ind i drivhuset. Vi har lige lagt nye fliser med fald fra drivhuset før vi opsatte det. Vandet løber ind via renderne i fiserne og  under det orginale fundament som er punktstøbt efter forskrifterne.

Hvad gør vi?  Drivhuset dugger til og vi frygter vinterhalvåret. Vi forstiller os, at det desværre er nødvendigt med en fuge.Men hvordan og hvilken?

VH

S. Lauritsen

5 Kommentarer til dette indlæg

...

Lars Lund

18 jun 2017 18:43

Det er et af de spørgsmål der er meget lettere at besvare, hvis i vedhæfter et billede. Kunne I ikke gøre det ?

...

Niels

22 jun 2017 13:59

Hej Igen.

Her et billed af vand der løber ind under sokkel.

...

Lars Lund

26 jun 2017 09:43

Hej Nils Så er jeg hjemme igen efter fem hektiske dage på CPH Garden udstillingen. Jeg blev først lidt bekymret da jeg så billedet, idet jeg tænkte : De har da vel ikke sat drivhuset direkte på fliserne, men da jeg læste den oprindelige tekst, at I har lavet et punktfundament, blev jeg beroliget. Men hvis I nu havde lavet et egentlig fundament, så var huset løftet lidt fra jorden, men sådan er det så ikke. :) To umiddelbare forslag:

I kan lave en fuge med sort silikone, der kan hæfte på beton og jern. Det kan de fleste bygningssilikoner. Jeg nok vil lægge den indefra. 

I kan fylde renderne mere op med stenmel. Det ligger mere fast og vil kunne opsuge vandet. Stenmel fåes i en farve der vil passe til fliserne. Få også så meget som muligt af melen ind under soklen, ved at feje det ind.

Et drivhus skal altid udluftes godt. Om sommeren kan i roligt lade både dør og vinduer stå åben dag og nat. Så undgår i det der giver flest sygdomme i et drivhus, nemlig kondens. det er den største fejl at man lukker drivhuset om natten - om sommeren.  

Også om vinteren skal der være udluftning. Nu ved jeg ikke helt hvad i tænker skulle være risikoen om vinteren. Måske du lige kan uddybe det med et par ord. Har du planter i drivhuset om vinteren ? 

...

Lars Lund

26 jun 2017 09:44

En anden mulighed er at hæve jeres gulv i drivhuset, med endnu en flise. 

...

Niels

12 jul 2017 20:42

Hej Lars.

Tak for svaret.

Det er nyt for os at have et drivhus/oase, hvor vi både skal opholde os og have planter, så vi har nok været lidt bange for at kondens/skimmel skulle få overtaget. Det var nyt for mig, at man skal lufte så meget ud, både sommer og vinter. Det prøver vi fremover.

M.v.h

Niels

Velkommen til
Drivhusklubben.dk

- et GRATIS forum for alle drivhus- og haveentusiaster!

Bliv medlem af klubben
Opret nyt indlæg

Som medlem i drivhusklubben kan du oprette indlæg i vores forum og komme i dialog med andre medlemmer og vores eksperter.

Opret indlæg