Forum

...

Alf Sørensen

18 mar 2012 10:33

Flydende gødning

Hej

 

Jeg vil gerne lave min egen flydende gødning til driv huset, af NPK gødning, jeg har hørt at det er ca 1dl. til 25l vand, og derefter 2dl. af dette til 10l vand, er det rigtigt eller har jeg fået forkert fat i det.

Hvilken gødning er bedst at bruge?

 

Hilsen Alf

7 Kommentarer til dette indlæg

...

Lars Lund

24 mar 2012 00:21

Jeg ved hvordan du laver det af planter og af dyregødning, men det er ikke det du spørger om. På nettet har jeg fundet to opskrifter:

Du tager ca. 400 g NPK-gødning og opløser det i 5 l vand.

Af ovennævnte forrådsblanding tager du 1 dl, og blander med 10 l vand. Så er du klar til at vande havens blomster m.fl. Gør det 2-3 gange ugentlig, og der kvitteres med masser af blomster sommeren igennem.

 

Hvergangs gødning til stue og ude planter er opskrift
100 g.npk gødning opløst i 1 liter vand deraf bruges 1 dl. til 10 l.vand

mvh

Lars

...

Torben Hansen

11 jun 2012 11:58

Kan det opløses nok til at man kan bruge det i drypvandingsanlæg?

hilsen Torben

...

Lars Lund

18 jun 2012 23:43

Har ikke prøvet, men hvis du filtrere gennem et klæde burde det ikke være et problem.

mvh

Lars  

...

Lars

28 apr 2013 20:02

Det har virket for mig i 7 år med 100 g NPK opløst i 10 liter vand, anvend 1 dl af opløsningen til 10 liter vand. Men hold øje, for ikke alle planter skal have samme forhold mellem N-P&K. Der må du have bedre hjælp end min.

...

Grønnefingre

01 maj 2013 14:48

Jeg prøvede det sidste år og det virkede fint.Og det er super billigt. 1 kg. til 10 l. vand (samme blandingsforhold som ovenstående). Anvend 1 dl. af opløsningen til 10 liter vand.Min gamle mormor har brugt de i årevis med godt resultat.

Det var dog min oplevelse at der er lidt "grums" der ikke kan opløses og derfor kan skal du som Lars forslår si det. Ellers stopper det dit drypvandingsanlæg. 

...

Nancy Winther

29 jul 2017 12:03

Hej,

Jeg vil meget gerne vide hvordan man laver en optimal gødning til drivhus, til tomater, agurker, peberfrugt mv. Helst med kompost og hestegødning/hønsemøg. Eller med gødningsvand. Det skal bare ikke være kunstgødning. Skal man kombinere nedgravet omsat møg/kompost med noget flydende. Eller hvad virker bedst?

Bedste sommerhilsner

Nancy

...

Lars Lund

01 aug 2017 08:47

De fleste laver en brændenældegødning . Men i princippet kan du bruge mange slags planter. Nælder er dog noget af det bedste. 1 kg nælder pr. 10 liter vand i en plasttønde. Lad det stå og trække til det ikke gære længere, gerne i sol. Si nælderne fra og brug det så fortydet 1:10. Hønsemøg, kanin, hest: Fyld en sæk op med gødning. Lad det trække i tre uger og fortynd 1:20. problemet ved hjemmelavede gødninger er at man ikke kender balancen af NPK, så man må drage sine egne erfaringer. Økologiske gødning skal have jordkontakt når det vandes ud, så flydende hestemøg virker ikke i kapillærkasser. I min seneste bog Kom videre med dit drivhus, har jeg skrevet et helt kapitel om forskellige plantegødninger. mvh Lars Lund

 

Velkommen til
Drivhusklubben.dk

- et GRATIS forum for alle drivhus- og haveentusiaster!

Bliv medlem af klubben
Opret nyt indlæg

Som medlem i drivhusklubben kan du oprette indlæg i vores forum og komme i dialog med andre medlemmer og vores eksperter.

Opret indlæg