April

  

April er kendt for at have et lunefuldt vejr. Den ene dag vågner man op til høj sol og en skøn forårsvarme, og den næste dag er det snevejr.

Middeltemperaturen ligger dog gerne omkring de 6 grader.

  

Forkultivering, såning og udplantning

- I april er der nu nok kraft i solens stråler til at du kan forkultivere sommerblomster og grøntsager. Et godt tip er dog at vente med at så til jorden er omrking de 8 grader og gerne mere. Så er du mere sikker på at     undgå frostskader.

- Hold øje med temperaturen med et jordtermometer

- Tjek om jorden er klar ved at se om denne klæber sig til dine haveredskaber. Hvis jorden ikke klæber er den klar til at såning

- Overhold sådybden, der står på frøposen. Gulerødder, rødbeder, kål, løg og spinat skal gerne såes i 1-3 cm. dybde. Ærter og bønner skal såes i 3-5 cm dybde. Sørg desuden for ikke at så alt for tæt.

- Hvis du ikke har fået sået dine agurker skal du gøre det nu. De skal nemlig såes 35 dage før de kommer ud i drivhuset. Så hvis du sår dem mellem d. 15-20 april, så kan du udplante dem mellem d. 20-25 maj.

Beskæring

- Vent med at beskære dine sarte blomster til sidst på måneden

- Mange buske kan beskæres nu, for eksempel bærmispel, buksbom, hassel, tjørn, avnbøg, benved, alm. hortensia, ranunkel- og dronningebusk, paradisæble og ribs.

- Klip dine lavendler ned til 5-8 cm over jorden

- Sommerfuglebusken skal også have en tur - her skal du klippe ned, så den har en højde på ca. 35-40 cm over jorden

Inspiration

- Potteplanterne er trætte af at stå i de samme potteholder, så det er på tide at skifte til en større potte med ny og frisk jord.

- Vil du gerne have potterne væk fra bordet og gulvet i drivhuset, så kan en potteholder være et godt tip.

- Stil potteplanterne ud på en lun regnvejrsdag, så de kan blive skyllet rene for vinterens støv uden at der efterlades kalkpletter

- Det er tid til at få vindueskarmene tømt for dine forspirede planter. De forspirede planter skal nemlig prikles

- Fjern visne blade og eventuelle udløbere på jordbærplanterne for at forbygge skimmel

- Så nyt persille, så der er friske planter klar, når de gamle går i blomst

Relevante artikler for denne måned