Figen- og abrikostræ i drivhus

Spørgsmål: 

Hej Drivhusklubben,
Kan I anbefale det bedste figen- og abrikostræ til drivhus? 

Med venlig hilsen 
Erling 

Svar: 

Hej Erling,
Figen har det med at blive kæmper i drivhuset så de fleste ender med at tage dem ud og sætte dem op ad en sydmur. Særlig Røsnæs og Bornholmerfigen trives rigtig godt ude. Jeg har lavet en video om figen, hvor du  får du nogle tips til dyrkning af lækre figner.
Figner dyrket i Danmark er blevet efterspurgt på Gourmetrestauranterne. De smager nemlig bedre end friske, købte figner fra udlandet. Forklaringen er, at eksporterede figner plukkes og sælges lang tid før de egentlig er modne, hvilket går ud over smagen. Hvis fignerne ellers kan nå at modne i Danmark, så er figner dyrket i Danmark med andre ord en delikatesse. Og det kan de. Du skal bare vælge den rigtige sort. I videoen fortæller jeg hvorfor du ikke bare kan tage en plante med hjem fra det sydlige udland og få figner ud af det. 
Dyrker du dem på friland, skal figner også have havens mest elendige jord. 

Drivhuset giver dog mulighed for at dyrke sorter, du ikke får samme held med i det fri. Det er for eksempel: Petrovaca Gigante, Hardy Chicago og White Marseille, Hirta, Vallecalda og Ronde de Bordeaux. Hvis din planteskole ikke har en af de ønskede sorter, så kan du givet få dem med posten fra Kerteminde. Her driver Lars Westergaard, en specialplanteskole. Prøv også at kikke ind på hans hjemmeside.
   

Abrikos er også ret vanskeligt at dyrke, selv i drivhus. De er meget varmekrævende. Men intet er jo umuligt. Harcot og Hargrand er begge er ret sunde sorter. I Norge er Kuresia prunus Amenica meget populær.

Mvh Lars Lund