Brevkasse

I denne brevkasse, kan du som læser stille spørgsmål til vores eksperter om det, du ikke kan finde på sitet. Vi udvælger et par gange om måneden spørgsmål, der vil blive offentliggjort, og den heldige vil modtage en lille erkendtlighed som tak. Du vil altid få et svar, selvom dit spørgsmål ikke bliver offentliggjort.

Citrontræer taber frugt

Spørgsmål:

Frugterne på mit citrus- og appelsintræ falder af. Der kommer mange frugter, men de falder hurtigt af. Hvorfor? 

Svar:

Det er vigtig at planterne er jævnt fugtige, når de har frugt. Ellers taber de frugterne. Du kan købe citrusgødning i planteskolen og plantecentre. Fra februar til september skal du undlade gødning. Vand altid med regnvand.   

Mvh Lars Lund 

Larver i jordbærbusk

Spørgsmål: 

Jeg har en masse små mørkgrønne larver i min jordbærbusk, hvordan bekæmper jeg dem? 

 

Svar: 

Der er flere måder at komme dem til livs. Den barske er, at du fjerner det, larven lever af. Det vil sige klipper dine buske ned her sidst i august eller start september. De larver der forpupper sig og overvintrer gør det sidst i september, så ved at klippe buskene ned og fjerne alt det afklippede, samt tjekke jorden for larver, er der håb. Du kan også vælge nogle mindre drastiske strategier. I april og maj tjekker du bladene på undersiden for æg og larver og fjerner dem ved klemmemetoden. Eller ryst busken, så de falder ned på jorden og gør det engang imellem. Læg et underlag under busken, så det er let at samle larverne op. Du kan også sprøjte med vand. Spul dem af med en stråle under bladene med vandslangen.
Så længe, der ikke er bær, der skal spises, vil insektsæbe også kunne bruges. Det skulle være rigeligt til at bekæmpe larverne i dine buske og er måske det, der er den bedste løsning.

Mvh Lars Lund 

Skrubtudse i drivhuset

Spørgsmål: 

Jeg har fået en skrubtudse i drivhuset, skal jeg jage den ud eller den god i drivhuset? 

 

Svar: 

Tudser i drivhuset er bestemt ikke ualmindeligt. De kan godt lide det fugtige miljø og især det ofte store spisekammer af snegle, så pas godt på den. Lav evt. et skjulested til den under f.eks. en sten eller noget træ, det kan de godt lide, så de kan ligge i skygge. Skrubtudsers hud er giftig - ikke alvorligt for dig, men for nogle dyr - men vask alligevel hænder hvis du tager den i hånden.

Mvh Lars Lund 

Undgå skimmel i drivhuset

Spørgsmål: 

Hvordan undgår man skimmel i sit drivhus? 

 

Svar: 

Generelt er skimmel og skimmelsvamp altid i luften og altid i et fugtigt miljø. Alfa og omega er derfor udluftning, udluftning og udluftning. Hvis du vil give dit drivhus noget effektivt mod svamp, findes der et professionelt middel kaldet Hysan, der er godkendt til bekæmpelse af svamp. Ellers er det almindeligste at bruge klorin, men pas på, det kan blege farver hvis huset er malet, alternativt kan der bruges Rodalon. Brug gerne maske og luft ud, mens du vasker. Du kan måske løsne skruerne lidt, og så med en blomstersprayflaske spraye midler ned. I det hele taget er det godt at bruge en sprøjte, f.eks. en havesprøjte, så kommer du ind i alle hjørner. Men igen: Lufter du ikke godt ud, ja så kommer der skimmel igen. 

Mvh Lars Lund

Brevkasse

Navn *
E-Mail *
Telefon *
Besked *
Vedhæft billeder