Blog


...

Kittekat

09 okt 2015 15:08

kan man så frø fra pasionsblomsten

Hej

Min pasionsblomst har sat sådan en rund kugle , er der mon frø i den og kan  jeg så frøene .

 

Hilsen Tove

 

 

 

2 Kommentarer til dette indlæg

...

Lars Lund

22 okt 2015 20:02

Sakset fra Havenyt. dk 

Passioflora Edulis er den lilla passionsfrugt der købes i alle større supermarkeder i danmark. Den er kendetegnet ved en fantastisk sur/sød smag der egner sig til mange formål.

Formering fra frø – Det jeg gør er at tage de friske frø fra en passionsfrugt og skrabe dem over i et glas vand uden for meget saft og frugtkød. lad glasset stå i køleskab i 2–4 dage. Fhv. mange frø spirrer ikke. Døde frø vil flyde til overfladen i glasset, levende frø forbliver på bunden. De døde frø angribes muligvis af svamp i vandet og kan fiskes af efterhånden.

Levende frø på bunden af glasset plantes efter et par dage i potter. I en potte på ca. 15 cm i diameter planter jeg 3–4 frø. Af de overlevende frø er der stadig ingen spirre garanti, men hav tålmodighed, meget!

Sidste år tog det ca. 2 mdr. før der viste sig at være liv i frøene. Ud af 8 plantede frø spirrede 4. 1 gik i stå, måske fordi den tørrede ud. De sidste 3 trives fint.

Meget flotte grønne blanke blade. I varmen i påsken 2009 voksede de markant. Nu er det lidt køligere og væksten er aftaget. De er stadig i potter og kommer stadig ind om natten indtil der er mindst 8–10 grader om natten.

Jeg vil tro om ca 14 dage kan de stå ude hele døgnet. Har ikke helt besluttet om jeg vil plante dem ud hele året eller tage dem ind igen næste vinter.

Jeg er pt i tvivl om jeg kan forvente blomster i år eller om det må vente til næste år.

...

Lars Lund

26 okt 2015 14:34

Hov jeg fik vedlagt et forkert link,:) 

Pia frugten er moden når den bliver orangegul, derefter tager du frøene ud og sår frøene i en rimlig pottemuld og sætter det hele ved 13-18 grader.
Du kan gemme frøene, men hvis frugterne bliver modne inden så længe, så kan du sagtens så dem iår.
du kan se mine passifloaer ved at kikke her
www.123hjemmeside.dk/greenhouse
venligst Lis

Sakset fra Havenyt.dk 

Lignende Artikler