Blog


...

Nanna

02 okt 2015 13:01

Dyrkning og hygge på få kvadratmeter

Jesper Riber Olsen fra Juliana Drivhuscenter på Fyn har i ti år hjulpet haveejere med at få det helt rigtige drivhus, der opfylder netop deres behov. Selv bor han med sin familie i et rækkehus midt i byen. Haven har begrænset plads, men det er lykkedes Jesper at få det optimale ud af lille drivhus. 

Jesper har valgt et Juliana Classic på 4,4m2. Huset er i cedertræ og har stor herlighedsværdi, og trods de få kvadratmeter har huset en god sidehøjde, der gør det muligt at udnytte pladsen endnu bedre.
Jesper satte sig for at finde ud at, om det var muligt  på 4,4 m2 få et hyggeligt opholdshus, hvor der var plads til både en kop kaffe og til at dyrke sommerens tomater og agurker og have friske krydderurter mm.
Sættet bestod af et stålfundament , huset , 1 langbord og 1 hylde.
Her er hvad Jesper gjorde.
Jeg fandt ret hurtigt ud af, at langbordet blev delt, så der blev et lille plantebord i stedet. Derefter lavede jeg et lille trægulv i 2/3 af huset som både var gangbro og gav plads til 2 stole og et lille bord.
Der er to tagvinduer og to sidevinduer, og man kunne nemt montere en helt almindelig automatisk vindues åbner på to af vinduerne
De to plantekasser med selv-vanding kan fint stå efter plantebordet bagerst i huset, og de to skole agurke planter og tre specielle tomater har givet rigeligt til det familien på fire kunne spise.
Planterne er på det sidste nu og oktober bliver så nok mest brugt sammen med en lille radio og en kop kaffe, så vi kan nyde havens lys nogle dage her i efteråret.
Jeg håber, denne lille fremvisning kan give andre mod på at, småt kan faktisk godt blive rigtig godt. 
Bedste hilsener
Jesper Riber Olsen, Juliana Drivhuscenter, Odense

Om Nanna

Nanna Stærmose
Freelancejournalist.
Nanna er skribenten bag de mange artikler på Drivhusklubben. Nanna besøger glade drivhusejere og fortæller deres historier om basale dyrkeinput og ikke mindst skæve vinkler ved brug af drivhuset.

Bliv klogere på Nanna