Blog


...

Nanna Stærmose

29 okt 2014 09:09

Raberbergaardens tomat-og hybenchutney

 

 

Det skal du bruge

10 stk. tomater – gerne blandede sorter og farver

15 stk. Store hyben

2-3 stk. Rødløg

1 mild chili (Aji Dulce eller lignende)

5 kviste frisk timian – hvis ikke du har friske, så drop den helt.

1 ½ dl. Rødvinseddike

2 spsk. Brun farin

½ tsk. Salt

Brug så vidt det er muligt økologiske indgredienser.

 

Sådan gør du

Rens hyben for kerner, og hak groft.

Hak tomaterne groft. 

Skære rødløgene ud i både.

Hak chilien fint.

Kom alle de ordnede grøntsager i en gryde, sammen med rødvinseddike, brun farin og salt. 

Kog det op, læg timian kvistene oven på og lad det hele simre under låg og for lav varme i 15 min. 

Hold øje med at det ikke koger tørt.

 

Skold et patent glas eller gammelt rengjort syltetøjsglas.

 

Tag timian kvistene op ad chutneyen og smag på den. Hvis den er for syrlig så tilsæt lidt mere farin, hvis den er for sød så lidt mere eddike. 

 

Hæld den varme chutney på glasset og luk straks og sæt på køl.

Holder sig fint i køleskab i 14 dage.

 

Perfekt til oste, kødretter og pateer.

 

Velbekomme.

Læs mere om Rabarbergaarden på: www.Kosterco.dk

 

 

Om Nanna Stærmose

Nanna Stærmose
Freelancejournalist.
Nanna er skribenten bag de mange artikler på Drivhusklubben. Nanna besøger glade drivhusejere og fortæller deres historier om basale dyrkeinput og ikke mindst skæve vinkler ved brug af drivhuset.

Bliv klogere på Nanna Stærmose