Blog


...

Nanna

28 okt 2014 17:05

Mød Rabarbergaarden

Velkommen til Rabarbergaarden

Drivhusklubbens har i denne måned været så heldige, at få et indblik i livet på Rabarbergaarden - et lille økologisk drevet landbrug i Nordsjælland. Rabarbergaarden er drevet af Thomas Elletoft og Louise Køster. I denne måned fortæller de om, hvad der gror i deres drivhus og haven netop nu, og hvordan man får æbler og hyben til at gå op i en højere gastronomiske enhed.  

Rabarbergaarden netop nu

Lige nu huser drivhuset på Rabarbergaarden de sidste rester af sommerens bugnende afgrøder.

Der er lidt auberginer, et par enkle agurker, de sidste modne tomater, en hel del grønne som næppe når at modnes. 

Chillier har vi masser af, dem kommer vi ikke til at savne denne vinter.

Tomaterne, både de meget modne og de helt grønne, er perfekte at lave chutney af. Denne sammen kogte grøntsags marmelade er et sublimt følgeskab til kødretter, oste og postejer.

I Frankrig sværger man til chutney i alle afskygninger, og den er mange steder fast inventar på spisebordet især i landkøkkenet.

Uden for drivehuset er der noget andet der synger på sidste vers for denne sæson, og det er hyben.

Kombinationen af tomat og hyben i en chutney giver en sød og krydret smag som vi glæder os til at bruge til de sammenkogte, de braiserede og de bagte måltider der kommer på bordet her i efteråret og vinteren. 

På Rabarbergaarden udnytter vi de sidste, måske ikke så kønne tomater, fra drivhuset samt de lidt rynkede hyben fra hybenrosen til at lave en dejlig krydret tomat hyben chutney. En der vil vække minder om den varme sommer helt hen på det sene efterår.

Fakta om Rabarbergaarden

Rabarbergaarden er økologisk drevet gård, beliggende lige uden for Tisvilde i Nordsjælland.

Gården er firlænget, stråtækt og bygget i 1903.

Der er godt 4 hektar jord til, der er udlagt til Haver til Maver (skolehaver), græs til dyrefoder samt urte- og grøntsags have hvor vi producere alt vores grønt til vores restaurant Køster & Co.’s Køkken i Tisvildeleje.

Vi har et Gartner Drivhus fra Juliana på 18m2, som vi bruger både til forspiring i foråret, samt til chilier, auberginer, tomater, krydderurter m.m.

Rabarbergaarden og restauranten er hen mod at blive 80 procent selvforsynende med alt.

Besøg Rabarbergaarden på: www.kosterco.dk