Blog


...

Hanne

08 okt 2013 11:32

Ferskner smagte ikke af noget

Hej

Det er min første sommer med drivhus. I foråret købte og plantede jeg et ferskentræ og der kom ca. 15 store ferskner på træet som jeg glædede mig meget til at smage her i august - de er med lyst kød - mem, men, men - de smagte ikke af noget?   ... Hvad kan årsagen til det være?  .... tænkte på om det er fordi jeg har vandet for meget?  ... I starten af sommeren havde jeg en agurk til at stå ved siden af træet og den skal jo vandes hver dag, så måske har det ikke været godt for frugterne på ferskentræet?  ... er der nogen af jer der har erfaring med det?

Venlig hilsen

Hanne

1 Kommentarer til dette indlæg

...

Lars Lund

04 dec 2013 20:26

Hej Hanne

Nu er smag jo noget, der kan være rigtig mange diskussioner om. Tag bare tomater. De kan starte en hel krig. Men hvorfor smager dine fersken ikke af så meget, spørger du. Jeg tror det handler om flere ting. Dels tror jeg sorten spiller ind, nøjagtig som den gør ved tomater - og de sorter der normalt er i handlen til os plantefolk er ikke just de mest smagsfulde, men de der bedst kan dyrkes hos os. Dels kan det handle om sol, jo mere jo bedre, men komplekset er, helst ikke for varmt. Heller ikke for meget vand og for meget gødning.  Det er lidt som æbler. De æbler der gror i Skandinavien er langt mere smagsfulde, end de der gror i syden. Vind og vejr er med til at forme smagen. Den rigtige mængde sol, den rigtige temperatur - set over længere tid - er alt noget man skal tage i betragtning. I drivhuset går den slags jo lidt mere op og ned og med store udsving, og det kan være en faktor. Der vil altid være år, hvor det du dyrker smager bedre end andre år.Med andre ord. Det er ikke dig, der er noget i vejen med. Det er vejret.

mvh

Lars Lund