Blog


...

Bodil

29 okt 2012 20:40

Tip til genbrug af skuffer

Jeg har af og til svært ved at skille mig af med ting, for måske kan de være brugbare og spændende i en helt anden sammenhæng end deres oprindelige formål. 


Sådan var det med de skuffer, der stod tilbage efter at deres "hjem", en ældre fyrretræsskænk, på traileren blev ført afsted mod sin endestation "stort brændbart". Indholdet skulle jo dels sorteres, dels have nye pladser, og så var det nemt bare at hive skufferne ud og stable dem, indtil de kunne tømmes. En noget omvendt rækkefølge, kan man sige, men sådan blev det så.


I mellemtiden gik jeg og ventede på, at den helt geniale ide til nyt liv for skufferne skulle dukke op, men jeg har indset, at det handler om at være åben for her-og-nu-impulser.

Da det blev højaktuelt at få vinterfølsomme planter i vinterhi i garagen, var det superb blot at sætte sommerens samling af nye pelargonier ned i et par skuffer og bære dem ind.

En anden blev sat på højkant som en anden bogkasse - ikke til bøger, men til stablede rødlerspotter. Den kan selvfølgelig også lægges ned og nemt transporteres rundt efter behov.

Selvom det kunne være charmerende at bibeholde knopperne/håndtagene, så har jeg skruet dem af, for de vil være i vejen på et eller andet tidspunkt.På svensk TV har jeg i en haveserie set gamle kommodeskuffer anbragt på en bred trappestige og plantet til med krydderurter - meget charmerende.
 
Jeg har en ide om til foråret at stable dem op a'la udtrukne skuffer med nogle fliser under til at støtte og plante dem til med stedmoder - evt. med naboens kantstensmur som baggrund. Dette udendørsliv vil selvfølgelig betyde en afkortning af skuffernes levetid, men så har de da haft den fornøjelse :-))

De to mindste skuffer er blevet til opbevaringsplads for en samling VHS-bånd og anbragt på den hylde i garderobeskabet, hvor videobåndende i forvejen bredte sig (alt for meget). De kunne også have været brugt til f.eks. sokker.

2 Kommentarer til dette indlæg

...

Hertha

17 jan 2013 21:59

Fuldstændig genial ide. Jeg vil gøre brug af denne allerede i denne sommer. Jeg har 2 drivhuse. Bådeet herhjemme og et i kolonihaven.

...

Bodil

17 jan 2013 22:32

Hej Hertha Din kommentar glæder mig meget. Nu er der ikke så længe til, vi kan føre ideerne ud i livet, omend denne vedholdende vinter begrænser os meget. Men heldigvis har vi lov at drømme ... Hilsen Bodil