Blog
Køsters rødkål
Rabarbergaarden drives af Louise og Thomas, Thomas er kok og har selv udviklet en dejlig rødkål som på tiende år sælges i parrets restaurant op til jul.
Thomas har været så venlig at dele opskriften med Drivhusklubben. Velbekomme
KØSTER’S RØDKÅL
6 pers.
Det skal du bruge:
1 mellemstort økologisk rødkål
Lidt økologisk smør
½ deciliter balsamico
1 dl. Økologisk hyldebærsaft
2 hele kanelstænger
6 laurbær
6 nelliker
10 hele sorte peberkorn
Salt
Peber
Lidt ande- eller gåsefedt
Sådan gør du:
Del rødkålshovedet i fire dele, skær stokken fra og smid i komposten. Snit de fire dele - ikke alt for fint, så mister kålen hurtig sit bid, når det bliver tilberedt.
Kom smørret op i en stor gryde.
Lad smørret bruse op uden det bliver brunt, og vend så kålen i.
Når kålen er vendt godt rundt, og der er godt varmt i gryden, hældes balsamico eddiken på.
Nu bruser det meget op, og du skal lade syren dampe af, så det blot er den søde del af balsamicoen, der er tilbage.
Nu hælder du hyldebærsaft og alle krydderierne i, vender det hele rundt, lægger låg på, skruer ned på lavt blus, og lader kålen simre i ca. 10-15 minutter.
Test gerne kålens konsistens undervejs, det er vigtigt, at den stadig har bid.
Når kålen er kogt færdig, vender du lidt ande- eller gåsefedt i, bare så kålen bliver blank, og så smager du til med salt og peber.
Hvis du gerne vil lave din rødkål et par dage før jul, så sæt den på køl inden du vender fedt i og smager den til. Så kan du bare lave den sidste del selve juleaften.
Glædelige Jul fra alle os på Rabarbergaarden!

Om Nanna Stærmose
Nanna Stærmose
Freelancejournalist.
Nanna er skribenten bag de mange artikler på Drivhusklubben. Nanna besøger glade drivhusejere og fortæller deres historier om basale dyrkeinput og ikke mindst skæve vinkler ved brug af drivhuset.
- Aktuelle Indlæg
- Skab gode levesteder for dyr og insekter i haven