Blog
Køsters rødkål
Rabarbergaarden drives af Louise og Thomas, Thomas er kok og har selv udviklet en dejlig rødkål som på tiende år sælges i parrets restaurant op til jul.
Thomas har været så venlig at dele opskriften med Drivhusklubben. Velbekomme
KØSTER’S RØDKÅL
6 pers.
Det skal du bruge:
1 mellemstort økologisk rødkål
Lidt økologisk smør
½ deciliter balsamico
1 dl. Økologisk hyldebærsaft
2 hele kanelstænger
6 laurbær
6 nelliker
10 hele sorte peberkorn
Salt
Peber
Lidt ande- eller gåsefedt
Sådan gør du:
Del rødkålshovedet i fire dele, skær stokken fra og smid i komposten. Snit de fire dele, ikke alt for fint, så mister kålen hurtig sit bid når det bliver tilberedt.
Kom smørret op i en stor gryde.
Lad smørret bruse op uden det bliver brunt, og vend så kålen i.
Når kålen er vendt godt rundt og der er godt varmt i gryden hældes balsamico eddiken på.
Nu bruser det meget op og du skal lade syren dampe af, så det blot er den søde del af balsamicoen der er tilbage.
Nu hælder du hyldebærsaft og alle krydderierne i, vender det hele rundt, lægger låg på, skruer ned på lavt blus, og lader kålen simre i ca. 10-15 minutter.
Test gerne kålens konsistens undervejs, det er vigtigt at den stadig har bid.
Når kålen er kogt færdig, vender du lidt ande- eller gåsefedt i, bare så kålen bliver blank, og så smager du til med salt og peber.
Hvis du gerne vil lave din rødkål et par dage før jul, så sæt den på køl inden du vender fedt i og smager den til. Så kan du bare lave den sidste del selve juleaften.
Glædelige Jul fra alle os på Rabarbergaarden!