Blog


...

Sophie H.

07 nov 2011 16:23

Placering af ferskentræ

Jeg har lidt på fornemmelsen, at dette er noget, som der sikkert er blevet spurgt om en mia. gange, men here we go again:

 

Jeg har fået et dværg-ferskentræ, som jeg havde planer om at sætte foran en sydvendt gavl på huset. MEN, jeg har Googlet mig lidt frem til, at de kan risikere at blomstre for tidligt, når de er placeret sådan.

Jeg overvejer derfor om træet

1) Skal stå i drivhuset

2) Skal placeres andetsteds på matriklen (og HVOR er så det store spørgsmål)

3) Skal stå i en stor potte i udestuen.

 

Jeg kan også se noget om, at de helst skal stå et overdækket sted om vinteren. Hvad menes der præcist med dette? Pt. står træet i den potten, det kom i fra plantecenteret inde i udestuen.

Jeg mangler altså nogle gode råd og forklaringer på hvor jeg skal plante mit træ.

På forhånd tak!

4 Kommentarer til dette indlæg

...

Anja Egeriis

07 nov 2011 17:25

Hvad med en stor potte/krukke, der står ude om sommeren og i drivhuset eller udestuen om vinteren?

Så vil du formentlig få en ret tidlig blomstring, og hvis du leger bi og bestøver med en lille pensel, får du tidligt gang i frugterne.

 

...

fifi

09 nov 2011 14:33

Jeg købte et skønt Juliana drivhus for 2 år siden. Jeg har plantet mit dværgferskentræ i jorden. Jeg dækker med et tykt lag visne blade om efteråret. Om foråret bestøver jeg blomsterne med en pensel, og iår havde jeg 6 lækre ferskner. Jeg boede før i et andet hus, og der plantede jeg et alm. ferskentræ op af en sydmur. Jeg fik masser af ferskner hver sommer, så det kan sagtens lade sig gøre :-) 

...

Sophie H.

17 nov 2011 14:26

Tusind tak for tilbagemeldingerne.

Dét jeg havde læst mig frem til (kan ikke huske hvor!) var, at hvis man fik for tidlig bestøvning risikerede man en eller anden sygdom?

...

Havenissen

17 nov 2011 14:48

Hej Sophie

 

Jeg vil æde min gamle hat på at du har haft læst det i denne spændende artikel omkring ferskentræer: http://www.florentsia.com/Planteartikler_plantearter_ferskentrae.html

 

Artiklen kommer netop ind på konsekvenserne ved for tidlig blomstring. Og også svampesygdomme.

 

Her er et citat fra artiklen:

I mange år har det været god latin at espaliere et ferskentræ op ad en varm sydmur. Her kan træet nyde eftervarmen fra den opvarmede mur, og det gavner jo i princippet både væksten og frugtmodningen. Problemet er bare, at det kan føre til en for tidlig blomstring. I Danmark kan nattefrosten holde stand langt ind i april og sågar ind i maj. Hvis solvarmen får blomsterne til at springe ud på en herlig dag først i april, og der en uge efter kommer en nat med 2-4 graders frost, bliver frugthøsten særdeles beskeden. Blomsterne går simpelt hen til.

Lignende Artikler