Blog


...

Bergs Fairytale Garden

26 feb 2020 13:47

Dyrk det sure i drivhuset

Citrusfrugter er normalt noget, hvor man tænker sydens sol, men faktisk trives citrusfrugt rigtigt godt i Danmark også, hvis de får en hjælpende hånd. Og det er det hele værd!
Citrustræer kan tåle helt ned til 5 grader, så i de fleste danske vintre, skal de opbevares i et orangeri, drivhus eller en udestue med en mindre varmekilde. I et mindre drivhus kan man bygge et lille telt af bobleplast udenom sit citrustræ og sætte et stearinlys i en lanterne. Husk at pas på brandfare. Hvis der kommer hårdere frost, kan man yderligere pakke træet ind i fiberdug. Det kan lyde af meget, men det er få dage om året, der er behov for det i de danske vintre. 
Ellers er det bare at nyde det smukke træ og den fantastisk duftende blomster. I perioder med få bestøvere kan man hjælpe med bestøvningen ved at tage en blomst af og lade blomsterne "kysse" hinanden. Og så kan du ellers nyde de lækreste frugter i løbet af året! 
Gør det! Du vil takke dig selv for det!
Berg's Fairytale Garden 

1 Kommentarer til dette indlæg

...

Hanne Bosen Knudsen

10 mar 2020 10:35

Hvad gør jeg når mit citrustræ har være fyldt med skjoldlus.

jeg har fjernet alle bladene, er der andet jeg kan gøre så de ikke komme igen. det er et træ jeg har arvet fra min mor så jeg ville være ærligt over at skulle skille mig af med det.

m.v.h.
Hanne