Blog


...

Nanna Stærmose

28 mar 2018 13:41

Vinterkål

Bent Løschenkohl dyrker salat og kål året rund. Han planter dem om efteråret og sætter dem i drivhuset, så snart tomaterne er ude. 

Ifølge Bent er salat, kål og ærter bedst til vinterdyrkning, da de fleste andre grønsager - f.eks. løg og gulerødder, vil gå i blomst pga. kulden.
Foto: Nanna Stærmose

 

Savoy- og spidskål strutter smukt og delikat i en plantekasse i Bent Løschenkohls drivhus. Normalt har han også salat, men i år har sneglende ædt det. 

“Nogle år har vi haft så meget salat på den her tid, men ikke i år. Sådan er det jo, når sneglene får færten af det,” siger han. 

Til gengæld er både Savoykål og spidskål i fuld vækst og forsyner familien med grønt her midt i marts, hvor de fleste ellers tyer til supermarkedets grøntafdeling for grøntsager.
“Det er meget enkelt. Jeg sår dem om efteråret ude i haven og tager dem ind i drivhuset, så snart tomaterne er ude,” siger Bent. 

Det er ifølge ham en billig løsning, da der kommer meget kål fra forholdvis få frø. Han dyrker sine afgrøder i kompost tilsat en smule kunstgødning, og så holder han temperaturen ved hjælpe af varm luft, som føres igennem drivhuset og ned i plantekasserne via nogle sorte rør. 


Læs også om, hvordan Bent laver varm luft i drivhuset her eller om at dyrke jordbær i drivhuset her

 

 

Om Nanna Stærmose

Nanna Stærmose
Freelancejournalist.
Nanna er skribenten bag de mange artikler på Drivhusklubben. Nanna besøger glade drivhusejere og fortæller deres historier om basale dyrkeinput og ikke mindst skæve vinkler ved brug af drivhuset.

Bliv klogere på Nanna Stærmose