Blog
Birk på flasker
Birkesaft er uhyggelig sundt og uhyggelig let at hente fra træerne. Det er nu du skal tappe saften. Du får en kælderkold drik, men saften kan også bruges ved bagning, til is, en lækker sorbe,eller til at vaske dit hår i. Det bliver silkeblødt.
Den friske saft kan holde fem dage i et køleskab. Du får hurtigt tappet fire liter om dagen, så giv noget til naboerne eller frys noget ned. Husk ikke at stoppe poserne med saft. Vand udvider sig ved frysning.
Udstyr kan du købe i alle byggemarkeder. Du kan også købe færdigt udstyr hos for eksempel Dansk hjemmeproduktion.
Bygger du selv et anlæg op, koster det under en halvtredser, men i videoen - der tager ti minutter - kan du se, hvordan man kan gøre det helt gratis.
3 Kommentarer til dette indlæg

Om Lars Lund
Lars Lund
Haveekspert & havejournalist
Lars har i mange år beskæftiget sig med haver og drivhuse. Lars har udgivet bøger om drivhuse og har medvirket i en række haveudsendelser for TV2 Fyn. Lars er et omvandrende haveleksikon og kan svare på alle dyrkningsbaserede spørgsmål – basale såvel som ambitiøse projekter.
- Aktuelle Indlæg
- Skab gode levesteder for dyr og insekter i haven
- Nyeste indlæg
- Sådan renser du dine havefliser og får resultatet til at holde i årevis
- Så varmt skal det være, før du sætter tomat, agurk og chili ud i drivhuset
- Tre Instagramprofiler du skal følge, hvis du er vild med hygge i drivhuset
- Der er håb for teenagetomater og chili uden frugt
- Tid til forspiring - sådan gør du
Liten
31 mar 2015 11:26
Det lyder fantastisk lækkert og tror nok, jeg har hørt om det før - men under alle omstændigheder var det en god vejledning i en opstart og så kommer et spørgsmål, kan man koge saften ind til sirup lige som med Ahorn?
Lars Lund
31 mar 2015 17:26
hej Liten
Ja, det kan man. Jeg prøvede for nogle dage siden med en liter. Der blev til en halv teske, men for pokker det smagte godt. Man kan jo så prøve med 5 liter, og så få en spiseskefuld, men sig ikke til nogen at det nok vil koste noget i strøm.
Liten
31 mar 2015 17:52
Ha ha, det gør jeg så ikke, har iøvrigt allerede sat tappeanlæg op og smagt de første dråber - det er nektar for guder!