Blog


...

Karina og Kim

18 mar 2013 21:31

Punktfundament

Hej. Jeg skal inden længe bygge et Juliana Gartner drivhus på 21 kvm. Jeg har læst mig frem til, at det vil være godt at anvende den stålsokkel, som kan tilkøbes. Det er det juliana anbefaler. Dette gør det noget nemmere at lave fundamentet. Umiddelbart ville jeg bare klodse soklen op i vatter og vinkel over de færdige jordhuller, og så blot fylde beton heri. (Ned til 90 cm) Mit spørgsmål er nu: Er det nødvendigt at støbe i rør eller anbefales dette blot for nemheds skyld? Er det meningen at de nedstøbte rør skal bære soklen (således det ikke kun er boltene mellem nedstøbingsspyd og soklen, der bærer) eller er formålet med rør udelukkende at gøre det nemmere? Mvh Kim Nielsen

4 Kommentarer til dette indlæg

...

Nils

19 mar 2013 08:12

Hej Kim. Lækkert drivhus du har købt. Du behøves ikke bruge rørene, hvis det var mig ville jeg bruge stålsokklen og vatte den ud, og så ellers grave et hul og fylde beton i, det har jeg da set der er blevet gjort nogle steder. OBS. Når du støber skal du værre sikker på at der er luft nok mellem beton og drivhus, så du ikke løber ind i problemer når du skal til at ligge fliser. Ellers må du i gang med mejslen. Ellers er det en god ide at følge deres anvisninger hvis der senere skulle blive noget med drivhuset. Hilsen Nils

...

jhjorsal

26 mar 2013 16:54

Jeg skal også have rejst et drivhus når sneen smelter, og det er til at grave i jorden. Jeg har dog ladet mig fortælle at forsikringen ikke dækket hvis ikke der er lavet et støbt fundament, som drivhuset kan stå på. Og med et drivhus på 21 m2 var det måske værd at undersøge, det kan jo ikke have været helt billigt.

...

Nils

26 mar 2013 17:51

Underligt, nok jeg har snakket med mit forsikringsselskab om hvad der dækker og de sagde at de dækkede det, bare det var fastgjort på sokkelen. De dækkede det ved storm på 17,2 meter pr. Sek.

...

Grønnefingre

01 maj 2013 15:12

Hej Kim

Vi opsatte et Botanica på 13,1m2 sidste år. Og vi valgte at købe stålsoklen til. Både fordi den hæver drivhuset (dejligt med lidt loftshøjde) og fordi det var en nem og pæn løsning.

Vi valgte at lave et solidt fundament af stabilgrus og sand. Ift. til at bruge rør, så rådgav min svigerfar os. Han er rådgivende ingeniør og har speciale indenfor beton. Røret afgrænser mængden af beton og stabiliserer siderne, men det er ikke nødvendig.Vi brugte det ikke. Tillgengæld sagde han også, at det var vigtigt at der var luft mellem beton/fundament og drivhus. Begrundelsen er, at jorden/fundamentet kan hæve sig om vinteren pga. frost/is og hele konstruktionen dermed kan vride sig. Der kan godt gå nogle ruder på den konto. 

Held og lykke med det -det lyder fantastisk med et så stort drivhus!

Lignende Artikler