Blog


...

Vivi H.

15 mar 2012 10:05

Lagde fliser i efteråret, Sådan ser det ud her i marts!

Hej Drivhusklubben.

 

Dette er mit første ud af forhåbentligt mange fremtidige indlæg her i dette hyggelige tidsfordriv!

 

Lang historie, kort: I sensommeren 2011 blev jeg pludselig ledig, og stod med en masse tid mellem hænderne. Min mand og jeg havde på daværende tid boet godt et år i vores nye bolig, men havde aldrig rigtig nået at få lavet noget ved, eksempelvis haven.

 

Jeg har altid haft et ønske om at anlægge mig fliser rundt om boligen, med et bed af buske og diverse planter som "indramning" til flisebelægningen. Det har jeg altid troet ville være pænt til netop vores bolig, som har en del plads hele vejen rundt om.  Jeg havde fra start et billede i mit hoved af hvordan jeg ville have det skulle se ud når hele belægningen nu engang stod færdigt. Af netop samme grund valgte jeg at klare det hele selv, eller rettere med hjælp fra mine 2 voksne drenge og min mand selvfølgelig - men altså uden hjælp fra en anlægsgartner da jeg fra start følte mig nogenlunde sikker på hvad jeg ville have. Hvorfor så bruge penge på at ende med nogenlunde samme resultat? :o)

 

Nå, men i efteråret gik vi så i gang med anlægsarbejdet efter at have købt nogle beton fliser i forskellige størrelser, men samme variant. For os var det vigtigt at flisebelægningen så naturlig ud - derfor valgte vi bevidst denne løsning, fremfor eksempelvis at have meget gennemførte mønstre, som nogle vælger at have (selvom dette da også er super lækkert).

Iøvrigt købte vi brugte fliser, da jeg synes det ser lidt mere rustikt og stemningsfyldt ud.

Hele arbejdet tog os lige knap en måned. Vi arbejdede absolut ikke intensivt med det. Og det var udelukkende lørdage og søndage der gik til det. Hele vinteren igennem glædede jeg mig som en lille skolepige til foråret, så jeg kunne komme igang med at grave/plante nogle "færdiglavede" buske og diverse planter ned.

 

Det blev så gjort i slutningen af februar, og resultatet kan ses på disse billeder :)

 

 

I fremtiden vil jeg gerne kunne være lidt mere omhyggelig med valg af planter til bedet. For i første omgang var det bare en hurtig løsning for at få lidt af den stemning jeg havde ønsket.

 

Her til slut vil jeg gerne spørge nogle af de lidt mere kyndige; kan jeg uden problemer bare "udskifte" planterne i bedet? Hvis nu jeg om et par år ønsker et mere gennemtænkt udvalg af planter til mit bed, hvordan gør jeg bedst muligt?

Kan nye planter evt. dyrkes i samme jord? Hvad ville en af jer kyndige gøre i samme situation, hvis I ville udskifte planterne fx hvert andet år?

 

Og lige til sidst, jeg ville elske at se billeder af hvordan andre med lignende løsninger har gjort!? Det kunne være meget interessant for mig. Mit bed er lavet meget efter mit eget hoved, men måske nogle har gjort meget mere ud af det. Lagt flere tanker bag.

 

Dejlig sommer ønskes til jer alle derude

Kærlige hilsner

Vivi

6 Kommentarer til dette indlæg

...

Spirvip

15 mar 2012 13:43

Hej Vivi :o) Skønne billeder og dejlig historie ;)

...

Lars Lund

16 mar 2012 10:39

Hej Vivi

Dejlig historie og virkelig smagsfulde fliser.

Du kan som grundpirncip sagtens skifte planter alt det du vil, og så plante i samme jord. Roser er dog en undtagelse. Her skal man skifte jorden, hvis man planter roder, hvor der har stået roser. Dernæst skal du være opmærksom på, at nogle planter som f.eks. surbundsplanter skal have sur jord, så skal man svare på spørgsmålet mere præcist vil det afhænge af, hvad det er for planter du vælger og så hvilken jord de skal stå i.

Du kan jo også vælge skønne krukker med planter, når du ligefrem vil udskifte planter en gang imellem.

På billedet ser det ud til at der ikke er ret meget plads, når først hækken vokser og der skal jo også være plads til at kunne gå og klippe hæk. Derfor kunne overvejelsen jo så være at fortsætte det flotte flisearbejde ud til hækken og så anvende krukkemodellen, hvor du så kan placerer krukker du kan flytte rundt med. Eneste ulempe er at krukker skal vandes ofte.

mvh

Lars      

 

...

Anne-Grethe

22 mar 2012 23:06

Hej Vivi

Godt gået og flot ser det ud.

Har du virkelig ikke prøvet at lægge fliser før?

Jeg har også overvejet at prøve at lægge fliser selv, men har endnu ikke turdet gå i gang.

Kan du beskrive din fremgangsmåde vedr. underlag m.m.

mvh

Anne-Grethe

...

Hertha

10 dec 2012 16:33

jeg vil osse gerne have et tip. Jeg kan lægge knækfliser i sand, men det der med cement mellem fugerne??? Hvilken cement er det, og blandingsforholdet?

...

Fyrresten

10 apr 2018 13:04

Faktisk syntes jeg det ser fine ud, eller MARKANT bedre end vores efter små 11 måneder. Men vi valgte dog professionelt at få det dem renset hos https://www.ingen-alger.dk/fliserens/ og har bestemt ikke fortrudt.

Jeg er dog noget ærgerlig over at man behøver at skulle rengøre dem årligt. 

...

Morten

21 apr 2018 14:11

Ja det er et tilbagevendende problem, det med at du skal have renset fliserne årligt, men det er ikke til at slippe udenom. Det er dog også muligt at gøre det selv, hvis du har det rette udstyr, og i og med at det skal gøres hvert år, så er det måske ikke en helt dum ide, at investere i udstyret. Hvis du ikke gør det, så kunne du måske overveje at indhente tilbud for fliserens flere forskellige steder. Det gjorde jeg for ca 2 år siden, og det bedste tilbud fik jeg her: http://algespecialisten.dk/. De gav mig en rigtig god pris på både fliserens og algebehandling af tag, og de udførte et godt og professionelt stykke arbejde. Jeg har dog siden valgt at gøre det selv, da der alligevel er en del penge at spare på det. Og som pensionist er tid jo noget man har masser af.
Fortsat god dag.

Lignende Artikler