Blog


...

Mathias Emil Pedersen

28 apr 2020 09:47

Tulipaner i krukker

 

 

Det kan være rigtig smukt og ganske hyggeligt at få sine tulipaner lidt op i øjenhøjde ved at plante dem i krukker. Det er ikke spor svært, og giver fantastisk meget haveglæde fra det tidlige forår og ind i maj måned, hvor løgplanterne takker af. 


Tekst og Foto: Mathias Emil


Tulipaner er skønne og her får du en lille miniguide til, hvordan du selv kommer i gang med at dyrke dem.

1. Læg løgene i krukker om efteråret i en dybde svarende til tre gange løgets højde. Det er nemmest at bruge overskydende jord fra sommerens krukkeblomster. Det gør ikke noget, at jorden er træt og uden ret meget næring. Løgene har deres egen "madpakke" med i løget og er klar til at vokse og blomstre. Du kan lægge løgene tæt - næsten side ved side.

2. Derefter dækker du til med jord og vander krukken godt igennem.

3. Herefter kan du stille krukken i drivhuset eller under et udhæng. Det er vigtigt, at krukken ikke får for meget vand i løbet af vinteren, da du risikerer at løgene rådner.

4. Når de grønne spirer viser sig, skal du vande igen.

5. Derefter er det bare at vente og glæde sig til de skønneste tulipaner i alverdens farver popper op af jorden. 

 


Tulipaner giver et fantastisk farvespil i haven og omkring drivhuset. Her er det sorterne "Louvre Orange" og "Flaming Apeldoorn.

 

Om Mathias Emil Pedersen

Mathias Emil Pedersen
Vinder af TV2-programmet ”Kamp til hækken” fra 2018.
Haveelsker med egen kolonihave. Mathias har i flere år dyrket blomster og afgrøder i kolonihaven i Odense. Sidenhen er der kommet drivhus til, som bliver indrettet og dyrket efter årstiden.

Bliv klogere på Mathias Emil Pedersen