Blog


...

Lars Lund

08 jun 2020 09:52

Få (dyre)liv i haven

 

Havetur med liv, stik og fyldige læber

Af Lars Lund

l@rslund.dk

 

Denne gang tager jeg dig med i min have, for at vise et par eksempler på, hvordan man får meget mere liv i haven, uden den behøver at ligne en katastrofe.

 

 

Vi besøger lige et musvitbo, og jeg tager i bogstavelig forstand det sidste stik, da jeg banker på for at tale med dronningen i hendes palads. Det gav gratis filler til læberne, og selv om stikket fik mig til at synge en af mine barndoms sange fra De små synger, nemlig Sur, sur, sur, så er vi stadig venner.

 

I et hjørne har jeg bygget et sekskantet skur. Nogle laver grønne tage på deres garage. Jeg har lavet et tag, der også er grønt, men ikke kun er til pryd. Fugle og insekter elsker at være på og i taget. Hvorfor kan du se i videoen.

 

En af mine havegange har jeg bygget om til en kompostgang. Kompost er vigtigt for at få en god havejord og en god jord til dit drivhus. Jeg fortæller kort, hvordan du laver en enkelt kompost med lister, og laver egne plantesække. Vi kikker ind til pindsvinet,  og endelig besøger vi havedammen, der også er rum for liv. Det hele når vi på bare 5 minutter. Du kan allerede nu glæde dig til næste måneds video, hvor jeg er på besøg hos to eksperimenterende drivhusfolk. Det bliver lærerigt og sjovt. Men denne gang går vi i haven.  

Om Lars Lund

Lars Lund
Haveekspert & havejournalist
Lars har i mange år beskæftiget sig med haver og drivhuse. Lars har udgivet bøger om drivhuse og har medvirket i en række haveudsendelser for TV2 Fyn. Lars er et omvandrende haveleksikon og kan svare på alle dyrkningsbaserede spørgsmål – basale såvel som ambitiøse projekter.

Bliv klogere på Lars Lund