Blog


...

Niels Balleby

03 jun 2015 11:05

Tomatsygdom

Jeg har igen i år fået et problem med mine tomatplanter, selv om huset er rengjort og der er købt nye kasser. Allerede nu hvor planterne er ca 75 cm høje, begynder de øverste nye blade at rulle sig sammen og visne. Er det skimmel eller anden dårligdom? Er der en der har et godt råd - ikke nødvendigvis biologisk for nu vil jeg have løst problemet!

Niels Balleby, Linå

3 Kommentarer til dette indlæg

...

Bent Løschenkohl

04 jun 2015 09:52

Det kan skyldes mange ting - og sådan et svar kan du ikke bruge til noget.

Det mest sandsynlige er overvanding, eller dårlig jordstruktur, i begge tilfælde kan rødderne ikke fungere ordentligt, og det, du ser, er mangelsymptom på mikronæringsstoffer.

Det kan være overgædskning, evt. i kombination med for meget vand.

Det kan være en plantevirus, men det er ikke sandsynligt så tidligt på sæsonen.

Endelig kan det være meget svage doseringer af ukrudtmidler, har du have ud til marker? Vinddrift af Roundup kan give sådanne symptomer, men så ville der også være problemer på andre planter i haven, så det er næppe tilfældet.

Tag en planteske og grav i jorden, hvis den er meget våd eller sammenfalden, så har du årsagen.

...

svane

19 jun 2015 20:29

Ifølge "The new vegetable and herb Expert" fra 1998, er det í virkeligheden et godt tegn og der skal ikke gøres noget, når planten ikke er ældre. Forudsat at bladene har den rette grønne farve.

Hvis det derimod er hos ældre planter, kan det være p.gr.a. fjernelse af for meget løv.

...

mogenz

29 jun 2015 09:33

Jeg har set lignende hos mig selv i år. Pludselig hang de fleste af mine tomater med bladene, og topskud. Da jeg kiggede i mine plantakasser (bruger murerbaljer i år) var der alt for meget vand i. Uden vanding i et par uger er de nu i fuld fremdrift.

Lignende Artikler