Blog


...

Bonkhouse

05 jun 2013 20:25

Nyt drivhus

Vi overtog for 2 år siden et klassisk parcelhus med et tilhørende ældre Juliana drivhus på 5m2. Vi har hygget os med at få dyrket en masse agurker, tomater og peberfrugter i drivhuset og fandt også hurtigt ud af at vi ønskede os noget større og i år er det så lykkedes at finde tiden til udskiftning.

Det er endt med et ny Juliana Compact + på godt 12m2 opsat på lecasokkel der er undersænket i forhold til terræn så vi har fået ståhøjde overalt i drivhuset og samtidig fået en fantastisk rumfornemmelse.Det startede med et lille Juliana på5m2 - alle glas var hele med tiden havde sat sit præg. 

11 Kommentarer til dette indlæg

...

Bonkhouse

05 jun 2013 20:29

Efter lidt gravearbejde - jorden var stadig frossen i uge 9 - var jeg klar til at sætte fundamentet. Desværre måtte dette udsættes i et par måneder da frosten igen tog fat og umuliggjorde støbearbejdet. Der blev gravet ud til 15m2 i en dybde af ca. 80cm

...

Bonkhouse

05 jun 2013 20:34

Et stort gravearbejde senere er første skifte sat. Det er meningen at der skal bygges op i 4 skifte således at kanten af soklen kommer ca. 10 cm over terræn så der opnås næsten niveau fri adgang til drivhuset. Grunden skråner lidt så i den bageste ende vil soklen være ca. 20 cm over terræn.

...

Bonkhouse

05 jun 2013 20:39

Soklen er bygget 4 skifte høj og der sættes mellemvæg mellem "drive-zonen" og "driver-zonen". Efterfølgende er soklen pudset med Weber 280 for dels at give en pæn overflade og dels for at gøre soklen vandtæt. Lad mig afsløre at murer arbejde er et helt nyt kapitel for mig og arbejdet gav visse udfordringer hen ad vejen med at udvælge materialer og få skidtet til at se pænt og og blive solidt. 

...

Bonkhouse

05 jun 2013 20:44

Der er udlagt stabilgrus i bunden for at gøre klar til flisebelægningen. Desuden er der forberedt for opsætning af faste højbede i drivhuset. Disse bliver senere opbygget i Yellow Belau terrassebrædder. 

...

Bonkhouse

05 jun 2013 20:48

Soklen blev malet med hvid murmaling og der blev lagt 50x50 fliser. Desværre var tommestokken smuttet et eller andet sted så det blev til en del skærearbejde for at få det til at passe. Nu nærmer tiden sig heldigvis for at kunne rejse drivhuset. På dette tidspunkt har projektet dog også strakt sig over 3 måneder men har dog lagt stille på grund af vejret i næsten 2 måneder.  

...

Bonkhouse

05 jun 2013 20:54

Før drivhuset rejses er der afsat en 145mm kant i Yellow Belau for dels at sikre at kanten er 100% vandret og dels for give en pæn overgang mellem sokkel og drivhus. Efter færdiggørelsen af soklen viste en kontrolmåling at alle mål inkl. krydsmål var indenfor en 5mm tolerance grænse - det er da meget godt gået for et første forsøg som murer :-)

...

Bonkhouse

05 jun 2013 20:59

En overskyet men varm lørdag kunne drivhuset endelig samles og sættes på soklen - en stor dag at komme så langt og rart at se se at det der i daglig tale var endt med at blive omtalt  som "hullet" nu kunne tage navneforandring til "drivhuset". Alt passede som planlagt og samlearbejdet gik uden problemer.

...

Bonkhouse

05 jun 2013 21:09

En dags arbejde senere var alle glas sat i og fornemmelsen af at opholde sig i et drivhus kunne endelig nydes. Kun et enkelt glas var knækket under transport og måtte erstattes med et nyt. 

...

Bonkhouse

05 jun 2013 21:15

Der opbygges faste bede i drivhusets ene ende mens der indrettes til hyggerum i den anden ende. Det er meningen at der skal indlægges automatisk vandingsanlæg i bedende og der er til dette formål lagt vand ind i drivhuset. Desuden skal der plantes en vinranke der får lov at sno sig under taget og der skal sættes krukker ind med evt. citrontræ eller tilsvarende. I bedende plantes agurker, tomater, peber, kydderurter osv.

...

Louise A

05 jul 2013 23:56

Wow hvor ser det godt ud....har du billeder med planter i?

...

Fru Lund

16 jul 2013 12:21

Rigtig god drivhus-løsning - glæder mig til at se flere billeder, når I får det indrettet og beplantet. Vi har selv et lille Compact-drivhus på 6,2 m2, hvor vi også har gravet ud til sokkel for at få stå-højde i hele drivhuset ;-)