Blog


...

Grønnefingre

07 jun 2013 23:11

Hvad er jeres ynglingstomater?

Kære alle

Jeg håber, at I vil dele jeres erfaringer med mig.

Hvad er jeres ynglingstomater? Og har I fundet en velsmagende tidlig tomat? Og hvor tidligt kan I få tomater i drivhuset (uden opvarmning)?

Min første drivhussæson var sidste år og året før havde jeg et par tomater på friland. Tomaterne på friland var principe Borghese og roma. De var ikke den store kulinariske oplevelse. 

Sidst år prøvede jeg tigarella og marmade -som jeg ikke var imponeret af. Herudover havde jeg en cocktail tomat og en blommetomat -den ene hed hvis farvorita og var rimelig god. Og så havde jeg et par sungold F1 -en fantastisk smagende tomat, som igen har fundet vej til mit drivhus. 

Udover sungold som er den sødeste tomat jeg nogensinde har smagt, så har følgende sorter fundet vej til drivhuset i år: tomatoberry F1 (samme producent som sungold), Ailsa Craig, gardeners delight og tomato auiga. Jeg krydser fingre og håber på en masse søde og velsmagende tomater. 

...men der er lang vej til mode tomater. Der er kun små, små grønne tomater lige nu. 

Mvh

Lotte