Blog


...

Tina

17 jun 2012 14:24

Jordbær-tomat

Hej,

Jeg har spontant købt en jordbær-tomat-plante, som står fint i mit drivhus.

Men jeg ved egentlig ikke hvad det er - den ligner en helt almindelig tomatplante.

Nogen her, som kender den?

Tina.

 

 

6 Kommentarer til dette indlæg

...

Jesper&Lise

17 jun 2012 16:36

Hej Tina - Tror du glemte at uploade et billede :o) ville da gerne se hvad det var for noget!   mvh Lise

...

Tina

17 jun 2012 17:47

Hej Jesper & Lise, planten er lige købt igår, er ca 25 cm høj og endnu uden blomster... den ligner en tomatplante - Men bærer det eksotiske navn "jordbær-tomat". Billeder følger, hvis der sker noget spændende :-)

...

klok

24 jun 2012 19:29

Lyder spændende Tina.
I år købte jeg hos Bo Grønt, Kalundborg en citronagurk, der viste sig at være en melonplante ;O)

...

Jesper Bay

11 dec 2012 14:56

Hvad blev resultatet af jordbærtomaten? Officielt (dvs ifølge bogen 'Danske Plantenavne') er jordbærtomat navnet på en slags ananaskisebær, altså de der planter med små gule frugter, der er 'pakket ind' i et hylster. Jeg har selv prøvet at dyrke både den almindelige ananaskirsebær (Physalis peruviana) og den, der meget misvisende kaldes jordbærtomat (Physalis grisea). Jordbærtomat giver lidt mindre frugter end ananaskirsebær, men de er meget mere velsmagende og de første frugter modner meget tidligere, så de er velegnet til frilandsdyrkning. Planten bliver desuden lavere og bredere. Jeg har prøvet den både i drivhus og på friland, og den gav selvfølgelig størst udbytte i drivhus men trivedes ellers fint på friland.

...

Tina

11 dec 2012 17:23

Hej Jesper!

Som jeg havde på fornemmelsen viste "jordbær-tomaten" sig at være en helt almindelig tomat - noget i retning af cocktailtomat... Den gav meget lille udbytte og tomaterne smagte ikke af noget særligt... Det lød sjovere end det var!

...

Jesper Bay

11 dec 2012 21:24

Tja, markedsføringen af planter er lige som på alle andre områder. Det er meget almindeligt, at gamle sorter sælges med nye navne for at virke mere interessante. Det har nok været tilfældet med 'jordbærtomaten'.

Lignende Artikler