Blog


...

Grønnefingre

10 jun 2012 18:12

Hvilken vin skal jeg vælge?

Jeg er ved at indrette vores nye drivhus. Min mand er meget opsat på at få en vin, men jeg sender tankerne tilbage til min mormors gamle vinplante som mest producerede vandige druer med tyk skal, masser af kerner og ikke så meget sødme...

 

Jeg har kigget mine havebøger igennem og der er ikke så meget information at hente.

 

Er der nogle af jer, som har gode erfaringer med vin og hvilke sorter kan i anbefale? 

 

Jeg overvejer om en evt. vin skal espalieres på endevægen bag min bænk eller om den skal have en lang hovedstamme. Fordelen ved det første er, at pladsen bag bænken ikke udnyttes pt. og at vinen derfor ikke vil tage plads og sol fra de øvrige planter i drivhuset. Jeg hælder derfor til at espaliere planten, men har kun set det gjort i vinmarkerne sydpå. Er der nogle af jer der erfaringer med det og vil fortælle om fordele/ulemper?

 

Tak :-)

4 Kommentarer til dette indlæg

...

Carl

14 jun 2012 11:24

Hej en rigtig god spisedrue er Himrod, den er grøn og kerne fri,og du får de første druer sidst i august.Den får tilsyneladende ikke nogen sygdomme, jeg har haft min i mere end 10år . Du kan sagtens espaliere.

mvh carl

...

Grønnefingre

16 jun 2012 17:06

Hej Carl

 

Tak for tippet. Jeg har nu indkøbt en Himrod....og alt mulig andet på som fristede på planteskolen.

 

Jeg kan se at du ikke er den eneste der er begejstret for Himrod. Den nævnes rigtig mange gange på andre plantesites.

 

Min mand har løftet en flise i drivhuset og plantet den i et hjørne. Jeg håber dens røder finder ud :-)

 

Jeg glæder mig rigtig meget til at få den første klase druer. Gad vide hvor gammel en vin skal være før man kan begynde at få druer?

 

Mvh

Lotte

 

...

Carl

17 jun 2012 09:40

Hej.

Tillykke med din vin.

Du kan lade den få en klase eller to til næste år.

Husk at vande i lang tid efter plantning og gød den lidt så den har det skal bruge for at blive stor.

mvh carl

...

Grønnefingre

09 maj 2013 17:13

Hej igen

Lige en opfølgning på tråden fra sidste år. 

Min vin er langt om længe sprunget ud. Hold da op hvor tog det lang tid. Jeg gik i ugevis og var bange for, at den var frosset væk. Den lignede bare en tynd vissen kvist....

Nu står den med mange fine grønne blade og gror som en gal. 

Må den virkelig kun få 1-2 klaser i år??? Også selv om den sætter lidt flere? 

Det vil virkelig være svært at skulle klippe klaser af....

Og er der nogen, der kan fortælle om den skal gødes i år. Når jeg tænker på hvordan man dyrker vin syd på, så bliver de jo virkelig udpint og de får vel ikke gødning???

Mvh

Lotte

Lignende Artikler