Blog


...

Lars Lund

24 jul 2018 10:38

Hjertelige agurker

 

Agurker er sunde også for hjertet

Foto: Lotte Bjarke ©

 

Giv børnene en sjov oplevelse med hjerteagurker

Kan du huske EU engang bestemte, at agurker ikke måtte være krumme? Det handlede om ikke at snyde på vægten. En kasse med krumme agurker har færre agurker end en kasse med lige agurker. Nu er reglen vist lempet , så man nogenlunde må gøre hvad man vil.

 

I Lotte Bjarkes drivhus er agurkerne hjerteformede. Man kan også få stjerneformede agurker, hvis man synes det er bedre. Hvordan hænger det nu sammen? Er der tale om genetisk manipulation eller hvad er forklaringen mon?

Lotte Bjarke fortæller, at der kun er en smule fiksfakseri i konceptet. Det handler nemlig om at putte agurken i en form, mens den endnu kan komme ned i formen. Agurken skal selvfølgelig stadig hænge på moderplanten.

Formen køber man hos Home and Garden. Når formen er sat over agurken, skal den spændes med nogle plastiktips. Det er vigtigt man spænder ordenligt og husker alle spænder. Vi ved det fra mælkebøtter. De kan skyde op af asfalten, og sådan er det også med agurker i form. Spændes de ikke ordentligt, så sprænger formen og projektet mislykkes.

 

Stjerner for øjnene

Du kan også få former til stjerneagurker og sågar en form, så din agurk bliver en Buddha figur, men det der giver størst held, er de enkle former. Det er vigtigt, at man sætter formen fast på rette tid og også fjerner den på rette tid, fortæller Lotte. Det fik hun ikke gjort i første forsøg med stjerneformen, så den mislykkedes. Der går ikke lang tid før agurken har fyldt formen ud. Erfaringerne siger mellem 4 og 8 dage.
Du kan se Lottes projekt på helthenihaven.dk og også her få mange flere tips fra Lotte. Lottes blog

 

Sådan gør du

Find nogle agurker der kan være i formen

Foto: Lotte Bjarke ©

 

 

Sæt formen på så agurken lige kan være i formen. Er agurken for lille falder formen af. Sæt ALLE strips i hullerne.

Foto: Lotte Bjarke ©

 

Vent mellem 4 og 8 dage og tag formen af. Øverst en agurk der sad lidt for længe. 

Foto: Lotte Bjarke ©

Formen koster 30 kr.

Alle agurker kan bruges, og det virker fint med de populære skoleagurker.

Lignende Artikler

Om Lars Lund

Lars Lund
Haveekspert & havejournalist
Lars har i mange år beskæftiget sig med haver og drivhuse. Lars har udgivet bøger om drivhuse og har medvirket i en række haveudsendelser for TV2 Fyn. Lars er et omvandrende haveleksikon og kan svære på alle dyrkningsbaserede spørgsmål – basale såvel som ambitiøse projekter.

Bliv klogere på Lars Lund
  • Aktuelle Indlæg