Blog


...

Drivhusklubben

19 jul 2018 10:03

HJÆLP! Ideer til alternative drivhusløsninger søges, da vi har fået afslag på opførelse af drivhus fra kommunen.

Kære Alle,

Jeg har brug for jeres ideer til en alternativ drvhus løsing evt. i form af et flytbart drivhus (på hjul/ opført direkte på græsset så det let kan flyttes ved påtale). Jeg vil nemlig ikke lade min drivhusdrøm gå i glemmebogen, selvom kommunen har sendt afslag på byggeansøgningen om under 10 kvadratmeter drivhus. Hvor andre ser problemer, bliver jeg derfor nødt til at se muligheder. Jeg kender godt til de flytbare city drivhuse og lign,men synes de er for små. Min 9,9 kvadratmeter skal der til for at rumme min tomat entusiasme. Dertil kommer at der til tider er en ret strid vind på grunden, hvorfor det gerne må være en robus konstruktion.

 

Kort og godt, så er sagen den at vi bor ved en fjord og er derfor underlagt nogle særlige regler, bla. som følge af kystbeskyttelseslinjen. Derfor er kommunen i sin ret til at afslå opførelsen af et drivhus. Det skal nævnes at vi har en grund på 2800 kvadratmeter, og har en bebyggelsesprocent på 7-8% og at alle naboer har givet accept, da det kan opføres mange steder på grunden uden at de kan se det.

Håber i kunne have nogle ideer?!

På  forhånd tusind tak!

 

Mvh Anja

5 Kommentarer til dette indlæg

...

Bent Løschenkohl

19 jul 2018 13:30

Jeg bliver lidt nysgerrig, hvorfor et flytbart drivhus? Man må ikke sætte en skurvogn eller campingvogn, og det gælder vel også et flytbart drivhus.

Man må være der i dagtimerne, er det den bestemmelse, du går efter?

...

Anja E

19 jul 2018 17:53

Hej Bent,

Tak for dit input. Jeg mener ikke at et flytbart drivhus er at sidestille med en campingvogn eller lign, som loklaplanen omtaler. Jeg kan heller ikke finde afgørelser hvor beboer er bedt om at flytte tilsvarende genstande. Men sig endelig til, såfremt du har kunne finde frem til sådanne afgørelser.

...

Bent Løschenkohl

20 jul 2018 07:38

Ligger hele din grund i strandbeskyttelse?

Jeg tvivler på, at du får lov til noget. Min grundejerforening forbedrede en trappe ned til stranden, på Røsnæs, efter flere faldulykker - det kostede 30.000 til advokatbistand, og året efter måtte vi søge dispensation for at sætte et rækværk på trappen.

...

Lars Lund

24 jul 2018 09:49

Prøv at gå på Pinterest og skriv drivhuse. Måske kan du hente inspiration her, blandt andet til drivhuse under jorden Se her

...

Lars Lund

25 jul 2018 07:37

En anden mulighed er jo at gøre en del af jeres hus til drivhus, altså en tilbygning eller konstruktionsændring af et rum. Hent inspiration i Nyhedsbrevet der kommer i dag eller i morgen. :)  

Lignende Artikler

Om Drivhusklubben

Nanna Stærmose
Freelancejournalist.
Nanna er skribenten bag de mange artikler på Drivhusklubben. Nanna besøger glade drivhusejere og fortæller deres historier om basale dyrkeinput og ikke mindst skæve vinkler ved brug af drivhuset.

Bliv klogere på Drivhusklubben
  • Aktuelle Indlæg