Blog


...

Kirsten H

10 jul 2012 18:52

Fundament og isolering - hvad koster det?

Hej,

Jeg har købet et lille Orangeri på 28m2 og vil i den forbindelse gerne have bygget en 20 cm høj sokkel.

Jeg har talt med en entreprenør der vil grave ud til dette, samt fylde op med fiberdug, og Isodrænplader (200mm).
Soklen skal laves af Lecablokke (200 mm betong 800 blokke).
Derudover skal der graves ud og isoleres som til huset i afstand af 500 mm rundt om huset hvor der efterfølgende skal lægges fliser.
Jeg skal have monteret 4 stk. ventiler i soklen og jeg skal have lagt rør til vand og el. Men jeg skal selv betale for en elektriker og blikkenslager + materialer (ledning og vandslange)

For ovennævnte skal jeg betale 108.500 svenske kroner - bliver jeg snydt?

Er der nogen af jer der har erfaringer med dette?

 

Mvh.

3 Kommentarer til dette indlæg

...

Anja Egeriis

10 jul 2012 23:08

Jeg fik gravet ud til drivhus for fire år siden og gav omkring 25.000 for det incl. moms. Arbejdet omfattede gravning og støbning af sokkel i lecablokke og lecabeton ned i 90 cm, udvendig isolering af de øverste 60 cm, pudsning af den synlige del af soklen både ude og inde samt udgravning inde i drivhuset ned i ca. 40 cm og fjernelse af jord. Mit drivhus er på 21 m2.

Jeg kan ikke helt gennemskue alt det, du skriver - skal gulvet også isoleres? Det er nemlig ikke nødvendigt, når du isolerer soklen så grundigt - jorden inde i huset vil jo ikke fryse, og varmen fra jorden vil jo stige op i drivhuset. Det fik jeg at vide, da jeg skulle planlægge mit drivhus, og det holder - min jord er kun let frosset øverst i den uopvarmede del af huset om vinteren, aldrig nede i jorden :)

Mvh

Anja

...

Kirsten H

11 jul 2012 07:32

Hej Anja,

Tusind tak for dit svar. Det er meget nyttig viden.

Jeg havde tænkt mig at isolere under gulvet - af uvidenhed, så allerede der kan jeg skære lidt af materialerne væk, og det bestyrker mig også kun i, at jeg skal indhente pris hos nogle andre, for den jeg har fået er vist lidt langt ude i hampen.

Mvh. Kirsten

...

Anja Egeriis

11 jul 2012 17:46

Det er altid en god idé lige at høre nogle stykker om prisen. Det gjorde jeg også i sin tid - det dyreste var næsten dobbelt så dyrt som dem, jeg valgte :)

Og velbekomme - glad for, at du kan bruge det til noget!

mvh

Anja

Lignende Artikler