Blog


...

Nanna Stærmose

03 jul 2020 12:59

Fra skrot til drivhusslot

Charlotte elsker sine gong'er som hun bruger til sine meditationskurser i drivhuset

Tekst og Foto: Nanna Stærmose

 


Da Charlotte Banff og hendes mand Mikkel flyttede til gården ved Skibby på Sjælland fik de et 300 kvm drivhus med i købet. Det var totalt groet til og taget var fuld af mos. I dag har de skabt en meditativ oase, hvor vin og gamle figen-og ferskentræer sørger for skygge og atmosfære. 


300 kvm tilgroet drivhus kunne nok få selv garvede haveejere til at vende om på hælen, men Charlotte Banff og hendes mand Mikkel gik direkte ind i udfordringen. i 2013 købte de gården Ll. Bredviggård ved Skibby med udsigt nedover Roskilde Fjord, og i dag har de forvandlet drivhuset til en skøn oase, hvor Charlotte bl.a. afholder meditationskurser, og andre arrangementer med fokus på kontakten til naturen.

“Det var et meget omfattende projekt. Men jeg har en mand med store overarme, og så kom mine forældre og hjalp,” siger Charlotte.

Drivhusklubben besøger Ll. Bredviggård en julidag i 2020, hvor temperaturen er som en gennemsnitlig dansk sommerdag og hvide sommerskyer strejfer henover himlen og danner både sol og skygge. Langs den ene væg står tomater - Cherry, blomme og bøf - og squash i højbede og længere ude i rummet står et par plantesække med vand- og honningmeloner i.

Men egentlig er Charlotte ikke særlig vild med hverken højbede eller plantesække. 

“Jeg kan klart bedst lide at få tingene rigtig ned i jorden. Jeg synes, det suger mere kraft fra jorden og jeg føler, det bliver mere autentisk.”

 
Drivhuset var helt groet til, da Charlotte og hendes mand købte stedet i 2013

I
Der er kommet skik på det store drivhus, der både rummer planter og mennesker

 

Et eksperiment med lykketræf og fusere
I den anden side af drivhuset, hvor der er mere skygge, er der også plantet tomater - men de er ikke så store. Charlotte kan godt se, at de ikke får sol nok, vinen skygger for meget, men hun kan lide at esperimentere, derfor prøver hun sig lidt frem. Tomaterne i skyggen har hun købt som små planter, mens de andre er forspirret inde i huset. Dertil kommer et par agurkplanter, der allerede er begyndt at give frugt.

“Jeg er stadig lidt ny i det her med at dyrke. Det første år plantede jeg 15 forskellige tomatsorter og 10 græskarsorter - jeg brugte alle frøene i hver pose, og det endte med, at vi var ved at drukne i græskar og tomater. Jeg plantede også squash, gulerødder, porrer og rødbeder - det var udenfor, men hvad jeg ikke havde tænkt over, var at den tidligere ejer havde haft ænder og høns gående ude på græsset, så der var simpelthen så meget kvælstof i jorden fra ande- og hønselort, så vi fik kæmpe rødbeder og squash på 5 kg - de var helt uspiselige.”

Charlotte griner overbærende af sig selv. Og det er nok den tilgang hun har til både det at dyrke grøntsager og at bo på en gård, hvor listen over gøremål altid er uendelige. Hun har besluttet sig for at fokusere på det, der lykkes og det, de når. 

Både hende og hendes mand Mikkel arbejder. Hun er selvstændig i IT-branchen, men laver derudover healing og kranio sakral terapi på dyr, og er netop i gang med at starte Animalhealer Academy op. 

Hun har altid vidst, at hun havde evnerne og hun har altid været glad for dyr. Gården huser da også en flok. 3 hunde, 3 katte, 6 heste og høns og hanen Frederik der regerer stedet med fast klo.

“Han er en rocker, du skal ikke stikke fingrene ind til ham,” siger hun, da vi står og ser ind i hønsegården, hvor Frederik skridter grænsen af mellem hegnet og os. 

 Hanen Frederik markerer sit territorie


“Du kan jo ikke være stresset herude”
I drivhuset bor der et solsortepar med unger. Der er lystig aktivitet, mens vi sidder derinde. Her er lunt og en rolig atmosfære, der instinktivt får en til at trække vejret hele vejen ned i mellemgulvet. Charlotte sidder på jorden, på et tæppe ved siden af hendes helt store passion - to store gong'er. Dem bruger hun til sine kurser både til meditation og lydhealing. Vibrationerne fra gong'erne påvirker kroppen og får den i balance forklarer hun. Drivhuset kan noget særligt, synes hun. 

“Det er jo umuligt at være stresset herude.”


Charlotte og hendes mand har lavet en terrasse i forbindelse til drivhuset. Her kan de nyde aftensolenOppe under loftet vælter vin frem - her er syv forskellige vin, fortæller Charlotte. I det ene hjørne vælter et kiwitræ frem - det har dog ingen frugter, men når det blomstre er det helt magisk, siger Charlotte. I et andet hjørne står et gammelt figentræ med masser af grønne frugter, og de tre ferskentræer bugner af frugter, der desværre ikke er helt modne endnu. Men når de er, er det lykken at sætte tænderne i en frugt og mærke saften løbe hele vejen ned ad armen. Charlotte kalder drivhuset for en energicontainer. 

“Herinde står tiden lidt stille og jeg bliver hentet tilbage til nuet. Jeg er tæt på naturen og stadig beskyttet fra blæst og regn,” siger hun. 

Det sidste er dog en sandhed med modifikationer. For faktisk regner det ind flere steder, når Vor Herrer åbner for sluserne. 

“Det kan godt give lidt udfordringer, når jeg har 30 mennesker herinde til en meditation - så må vi rykke rundt, så alle ligger tørt. Vi skifter løbende glas ud, men vi kan ikke gøre det hele på en gang.”

Sådan er det med et drivhus - det er altid i proces og tingene sker i det tempo det kan og skal. Måske er det i sin enkelthed, derfor et drivhus kan være et meditativt rum. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om Charlotte Banff

48 år
Uddannet - It-konsulent med speciale i Software Asset Management, Dyrehealer, Lydhealer, Kranio-Sakral Terapeut til dyr

Bor på Ll. Bredviggård med sin mand Mikkel, 3 hunde, 6 heste, 3 katte, 6 Høns og Hanen Frederik.

Laver meditationskurser og lysfester og lignende events og arrangementer med fokus på kontakten til naturen - Sidste år arrangerede hun en Lysfest, sammen med en veninde, hvor 60 mennesker var samlet i drivhuset.

Indehaver af Animalhealer Academy

Læs mere om Charlotte her: 

Animalhealer Academy
Instagram
Facebook

Spiritual Gongster

farmingfdorthenow instagram

Facebook lilwidebayfarm

 

 

 

 

 

 
 

Om Nanna Stærmose

Nanna Stærmose
Freelancejournalist.
Nanna er skribenten bag de mange artikler på Drivhusklubben. Nanna besøger glade drivhusejere og fortæller deres historier om basale dyrkeinput og ikke mindst skæve vinkler ved brug af drivhuset.

Bliv klogere på Nanna Stærmose