Blog


...

valborup

08 jan 2018 15:15

solvarme til drivhuset

Kære alle entusiaster

 

Er her ingen, som har erfaring med opvarmning af drivhuset via solceller - det er selvfølgelig om vinteren jeg tænker man kunne tilsluttet fx gulvvarme til et solpanel, og dermed måske holde drivhuset frostfrit?

Arbejder selv med forskellige løsninger, men vil jo gerne undgå faldgruber.

 

T.o. tænker jeg solpanel - kan det drive guldvarme med vand, eller skal jeg så bare bruge el gulvvarme, og kan det så trækkes af et solpanel?

 

På forhånd tak!

 

Valborup

3 Kommentarer til dette indlæg

...

Lars Lund

09 jan 2018 10:43

I min bog som du kan låne på biblioteket Det økologiske drivhus, viser jeg en løsning med solvarme og oplagring. I min seneste bog. Kom videre med dit drivhus er også enkelte tip. :)

...

Bent Løschenkohl

19 jan 2018 20:00

Der er generelt for lidt energi i solen om vinteren til at det kan bruges til noget.

Jeg har et vandbaseret anlæg i mit drivhus, sygeplanter.dk , men er ved at bygge det om til luft i stedet. Det var et stort problem at holde det tæt. Det fungerede ikke om vinteren, men forår og efterår kan det forlænge sæsonen med en måned eller to.

Hvis et anlæg skal fungere ordentligt skal der noget styring til, jeg har selv lavet min og det fungerer fint og er let at ændre, men det kræver selvfølgelig at man kan.

Solceller - altså strøm fra solen, kan ikke kobles direkte til varmekabler i jorden, så fungerer solcellen ikke, den skal holdes på en vis spænding.

Du kan evt. kontakte mig via sygeplanter.dk

- Og så et lille suk: jeg har foreslået Drivhusklubben at have en afdeling for elektronik i drivhuse, og Lars har hjulpet, men ingen svar. Er der interesse for en gruppe på Facebook?

...

valborup

22 jan 2018 07:53

Tak for svar, og kan der samles flere deltager jeg gerne på FB

Lignende Artikler