Blog


...

TRINEMIA

22 jan 2017 11:47

Hvad kan man vride ud af sit drivhus i januar ?

I september klippede jeg en rose lidt ned, og lavede et hold stiklinger i en potte. Der står i drivhuset og skyder lige nu! Da jeg så aktiviteten, klippede jeg 6 stiklinger mere for 14 dage siden, og de står direkte i jorden og holder bladene grønne- så jeg tror faktisk at de ender med slå rødder også. Det er jo de rosenskud  man alligevel klipper ned til foråret- så er der er alt at vinde ved at forsøge.

Derudover har jeg forskelige vintersalater der vokser lige så stille når det er over frysepunktet- det betyder grøn salat allerede i marts. (jeg har også haft en sæson med salat i januar...dem høstede jeg med pandelampe indimellem!) Se hvilke der egner sig i denne fine artikel:

http://www.fuglebjerggaard.dk/Camilla/haven/drivhusetogenadvarselmodplantesaekke.htm

Og så et lille tip til vinterlugning: tag et par enganghandsker på under havehandskerne- så holder man varmen uden problemer.

:) Trine

2 Kommentarer til dette indlæg

...

Lena

22 jan 2017 15:04

...

Lena

22 jan 2017 15:24

Godt råd omkring klematis i drivhuset...

Hej... :0)

Jeg har 3 klematis i GlasHave, de 2 i Zink krukker og en direkte i jorden.

 Den første sommer gik ud over alt forventning angående blomstring og flot grøn vækst...Alle tre...

De er blevet klippet ned først i december, da julestemningen overtog drivhuset. Jeg er meget i tvivl med hvordan jeg forbereder de to i Zink krukkerne til den nye sæson. -  Har noget champignonkompost, kan der "toppes" med det ? eller skal der helt ny jord til...

Trine den der med plasthandskerne "køber" jeg - super ide.

Lena:0)