Blog


...

Lars Lund

08 jan 2019 13:48

Undgå stormskader

Undgå at dit drivhus ser sådan ud efter en storm. Foto: Lars Lund

Det kan være sin sag at få sit drivhus sikkert gennem en storm. Drivhusklubbens Lars Lund har samlet et par gode råd til, hvordan du sikre dit drivhus bedst muligt, når stærke vinder raser.

 

1. Sørg for at døren til drivhuset er lukket. Giv den evt. noget kraftig dampspærretape, eller gaffatape, så vinden ikke får adgang.

2. Skru cylinderen af de automatiske vinduesåbnere, og luk vinduet på gammeldags maner.

3. Lim de clips, der skal holde ruderne fast med en klat silikone, eller lim alle ruder fast med silikone. (Det sidste gør det dog vanskeligere at flytte huset, hvis du skulle få lyst til det).

4. Tjek alle afstivere, og vær sikker på de sidder, som de skal.    

5. Har du ikke sørget for læ med levende hække, så køb et pilehegn, og sæt det forsvarligt fast omkring huset.

TIP: Den absolut bedste måde at sikre sit hus på, er at sikre gode læforhold omkring huset. I Danmark er det vindstille 14 dage om året. 180 dage kommer vinden fra det vestlige hjørne og de resterende ca. 170 dage fra de øvrige retninger. Østenvinden kommer hovedsageligt om vinteren.
Hække hvor vinden siver igennem er en god løsning, og bedre end et tæt plankeværk. Hækken behøver ikke at stå lige op ad drivhuset. En hæk på omkring to meter skaber læ ti meter væk. Et hegn med pileflet eller lameller kan være et alternativ. Storme kommer ofte fra nordvest eller sydvest, så man skal sikre sig hele vejen rundt.  Et hurtigt hegn med pileflet, der er godt forankret, kan være en god hurtig løsning.

Om Lars Lund

Lars Lund
Haveekspert & havejournalist
Lars har i mange år beskæftiget sig med haver og drivhuse. Lars har udgivet bøger om drivhuse og har medvirket i en række haveudsendelser for TV2 Fyn. Lars er et omvandrende haveleksikon og kan svære på alle dyrkningsbaserede spørgsmål – basale såvel som ambitiøse projekter.

Bliv klogere på Lars Lund
  • Aktuelle Indlæg