Blog


...

Pernille Hansen

15 feb 2018 22:57

Rengøring af væg i vægdrivhus?

Hej

Sidste år skrev jeg nedenstående, men fik ingen svar. Jeg krydser finder for, at en af jer sidder med den viden:-)

Sidste år endte vi med at vaske selve drivhuset med brun sæbe, men ikke muren... vi turde ikke. Der kom vildt mange af de grønne larver på peber- og chiliplanterne, og agurkeplanterne levede alt for kort tid. Kan det skyldes dårlig rengøring af muren?

 

Her er spørgsmålet fra sidste år:


Jeg spørger lige for en af mine venner, der har et af de lidt større vægdrivhuse. Det er fra sidste år og får derfor første hovedrengøring med brun sæbe nu.
Men men men... en stor flade er jo en murstensvæg, og vi kan ingen steder på nettet finde ud af, om væggen/murstenene/fugerne tager skade af brun sæbe. Mulig farveforskel i forhold til resten af huset? Man kan jo fjerne gl. maling med brun sæbe, så det er jo et "kras" stof, selvom det er det bedste til drivhuse.
Vi krydser fingre for, at nogen ved det. (Gæt har vi selv, så det er kun konkret viden, vi søger).

1 Kommentarer til dette indlæg

...

Lars Lund

21 feb 2018 16:38

Hvis du ikke lader sæben sidde for længe, men skyller den af, så kan jeg ikke se, det skulle kunne give problemer overhovedet. Er du usikker, så prøv i et lille hjørne, men jeg ville godt turde kaste mig ud i det. Alternativ, så kan du jo vaske med noget der er sikkert. Prøv f.eks. at google "vask af husmur", eller rens husmur. Så kommer en række forslag, hvor nogle af dem også vil slå utøj ihjel. Larverne kommer fra en natsværmer, der har lagt æg, og den har næppe  noget med muren at gøre, men er kommet ind på anden vis. 

Lignende Artikler