Blog


...

Lars Lund

22 feb 2017 11:40

Lækre vinterhøstet kumquat

 

 

 

Foto Grøn Kommunikation ©

 

Indrømmet jeg fik en smule sur maveopstød, da jeg spiste 10 lækre sukkerglaserede Kumquat på en gang. Det var heller ikke meningen, de sådan lige skulle spises på en gang. De var lige sat til afkøling i køleskabet, og så skulle jeg jo lige smage, om de var ok, før jeg kunne tillade mig at anbefale dem til andre. Det gjorde de. Tilmed så godt at først tog jeg den ene, så den anden og pludselig var de væk.
Komquat er en frugt mange har i drivhuset. De fleste har den dog til pynt, uden helt at vide, hvad de skal bruge den til. Men den kan bruges til meget. Frugten er lige høstet. Den giver frugt et par gange om året, og det er vinterhøsten af friske frugt, der er brugt. I en 10 minutter lang video, som du kan se her, er der flere ideer til brug af den meget lækre frugt.

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=9_Akn-EW--g Sådan bruger du kumquat Marmelade: 200 g Kumquat, 2 dl vand og 100 gram sukker. Skær frugterne i små stykker eller bland dem i en blender. Kog massen eller skiverne sammen med sukker og vand. Rør under hele processen og regn med ca. 20 minutters kogetid. Hele Komquat i sukker Prik huller i de små Kumquat. Lav en sukkerlage med 2 dl vand og 100 gram sukker. Kog først dine Kumquat for sig i cirka 15 minutter. Lav derefter lagen og put de varme Kumquat i. Lad det koge i fem minutter ved svag varme og afkøl så de små lækre frugter. Kan anvendes til ost, slik og hvad du har lyst til. Likør Gør 20 Kumquat rene. Prik huller i de fleste med en tandstik. Skær ca. fem over i halve stykker. Rengør et syltetøjsglas eller andet, som dine Kumquat kan komme i. Hæld 70 ml gin eller Brøndum i glasset. Gin giver likør og snaps, giver Komquat snaps. Vil du lave likør fylder du 2 ½ kop sukker i din gin. Stil de mørkt i 3- 4 mdr.

2 Kommentarer til dette indlæg

...

Dina Donde

09 mar 2017 21:40

Skal kumquat vokse direkte i jorden eller skal de stå i krukker?

...

Lars Lund

09 mar 2017 22:16

Hej Dina Nej det er ikke noget den skal og det er også sjældent den gør det, så du kan roligt høste dem fra potterne også. mvh Lars 

Lignende Artikler

Om Lars Lund

Lars Lund
Haveekspert & havejournalist
Lars har i mange år beskæftiget sig med haver og drivhuse. Lars har udgivet bøger om drivhuse og har medvirket i en række haveudsendelser for TV2 Fyn. Lars er et omvandrende haveleksikon og kan svære på alle dyrkningsbaserede spørgsmål – basale såvel som ambitiøse projekter.

Bliv klogere på Lars Lund
  • Aktuelle Indlæg