Blog


...

Lars Lund

25 feb 2015 15:10

Et varmebed giver hurtigt udbytte

I den gamle bondehave havde man altid et varmebed. Det gav hurtigere afgrøder. I dag er varmebede gået i glemmebogen, men i denne video fortæller Lars Lund , hvordan du

et varmebed. Det er ikke særlig vanskeligt og du kan lave det i din have eller på din altan.

3 Kommentarer til dette indlæg

...

Kittekat

27 feb 2015 13:44

Jeg må ha manden ud efter noget hestemøg så jeg kan komme i gang med kartoflerne , jeg har kartoflerne lagt til spiring i lidt jord.

Hilsen Tove

...

Mette B

01 mar 2015 14:49

Er det muligt at bruge hønsemøg istedet? jeg har rigeligt af det, men ved ikke rigtigt hvor jeg kan bruge det i køkkenhaven, da det jo siges at være ret kraftigt gødende.

...

Lars Lund

01 mar 2015 15:15

Hej Mette

Nej det er for stærkt i frisk tilstand og i en ældre udgave, er der ingen varme i det. Du skal bare komposterer det i kompostbunken et til to år, så kan du sagtens bruge det i køkkenhaven. Det er bedst egent til kartofler, hvorimod du skal være lidt mere forsigtig og ikke bruge for meget ved øvrige grøntsager. Nogle graver det ned i jorden i efteråret, og det er måske også en fin metode. Du kan lave flydende gødning til alle slags planter. En skefuld til en liter vand, eller 3 kg til ti liter vand. Lad det står en lille uge og si det så igennem. Nu har du et koncentrat som skal blandes med 1 dl til ti liter vand. Vand så du ikke rammer planterne, men kun direkte i jorden . Min mormor brugte blandingen til alle potteplanter. Kort sagt du behøver ikke længere at købe gødning. Du har den selv.

mvh

Lars

  

Om Lars Lund

Lars Lund
Haveekspert & havejournalist
Lars har i mange år beskæftiget sig med haver og drivhuse. Lars har udgivet bøger om drivhuse og har medvirket i en række haveudsendelser for TV2 Fyn. Lars er et omvandrende haveleksikon og kan svære på alle dyrkningsbaserede spørgsmål – basale såvel som ambitiøse projekter.

Bliv klogere på Lars Lund