Blog


...

Lars Lund

22 feb 2013 14:07

Drivhuset i marts

Vinteren har ikke budt på de store storme, men alligevel kan der godt være røget et par ruder. Er der det så skynd dig at få nye i.

Foto: Grøn Kommunikation 

 

Gennemsnitstemperaturen i marts er i dagtimerne på 4,9 grader og om natten minus 0,8. Statistisk dækker det over 18 frostdage. Solen kommer med næsten dobbelt så mange timer som februar, det vil sige 110 timer. Det betyder, der kan blive ret lunt inde i drivhuset.  

Drivhuset venter derfor på en gang brun sæbevask. Kom ind i alle kroge og få renset godt ud.

Tidlige grønsager kan sås, især hvis der dækkes med plast i drivbænk eller i drivhuset. Det gælder for eksempel salat, radiser, tidlige blomkål, spidskål, dild, gulerod, spinat, bladbede, purløg og kørvel. 

Grav en klump rabarber op og lad den udfolde sig som årets første grøntsag inde i drivhuset.

Sår du inde i potter, kan du nu så tomat, aubergine og peber til drivhuset samt selleri til senere dyrkning udendørs. Sæt kartofler til spiring inde eller i dit drivhus, men dæk med isolering, hvis der kommer frost, eller flyt dem ind, hvis frosten er for hård. 

Om Lars Lund

Lars Lund
Haveekspert & havejournalist
Lars har i mange år beskæftiget sig med haver og drivhuse. Lars har udgivet bøger om drivhuse og har medvirket i en række haveudsendelser for TV2 Fyn. Lars er et omvandrende haveleksikon og kan svare på alle dyrkningsbaserede spørgsmål – basale såvel som ambitiøse projekter.

Bliv klogere på Lars Lund