Blog


...

Lars Lund

01 feb 2012 23:12

Jordbær i hvidt

Jordbær er røde, men i år vil du i nogle planteskoler kunne købe hvide jordbærplanter, der smager lidt af ananas.

Jordbærs latinske navn er faktisk også noget med ananas, nemlig Fragaria x ananassa.  
De hvide jordbær som også kaldes 'White Dream' ligner umodne jordbær med røde kerner. De hvide bær vokser vildt i Sydamerika og frugten modnes i maj-juni.

 

De hvide jordbær, der her ses i en plastudgave fra en havemesse, er lidt mindre end de mest almindelige jordbær.  
Foto: Grøn Kommunikation

En sort af hvide bær med navnet Chili manzanar alto har været i handlen siden 2008, men kun som frø, man så selv skal så, og da de kan være vanskelige at få til at spire, er der nok nogle, der vil kaste sig over de færdige planter med hvide bær.

Folk der har allergi for de røde bær, kan oftest tåle de hvide.  Det har proteinforskere fra Syddansk Universitet fundet ud af. De røde jordbær laver et jordbærprotein, der giver allergi. Det protein har de hvide bær ikke. Hvis din planteskole ikke ved, hvordan de skal få fat i dem, så fortæl at de laves i Holland og sælges via René Van der Rijst www.rg-eksport.nl ,og vil du selv så frø, så kan de under alle omstændigheder købes hos det hollandske plantefirma Bakker, men sikkert også nogle steder herhjemme.


Lignende Artikler

Om Lars Lund

Lars Lund
Haveekspert & havejournalist
Lars har i mange år beskæftiget sig med haver og drivhuse. Lars har udgivet bøger om drivhuse og har medvirket i en række haveudsendelser for TV2 Fyn. Lars er et omvandrende haveleksikon og kan svære på alle dyrkningsbaserede spørgsmål – basale såvel som ambitiøse projekter.

Bliv klogere på Lars Lund
  • Aktuelle Indlæg