Blog


...

Lars Lund

06 nov 2019 12:30

Tips til julebordet

Julestjerner findes i mange farver, så skal din jul være hvid, er der også hvide julestjerner.

 

Julen er et rigtig godt pusterum i en mørk tid, men det er også nu, du skal hygge dig og gøre klar til juleaften. Vi har fået Stars for Europas blomsterdekoratører til at lave nogle gode bud på lidt julepynt og lidt borddekoration, som du kan lade dig inspirere af. Alt er selvfølgelig med Europas mest sælgende blomst, julestjernen i centrum.

 Af Lars Lund, Foto, Stars for Europa

l@rslund.dk

Julestjerner er fantastiske som julepynt, og det uanset om du bruger dem som dekoration på en stor hængende gren, til at pryde bordet med i forskellige størrelser eller bruger dem som afskårne blomster i små vandrør på tallerkener. Røde julestjerner er de mest sælgende, men den findes i mange forskellige farver, former og størrelser, så der er mange at vælge imellem. Afskårne julestjerner vil med tilstrækkelig vanding holde sig friske i op til to uger. Dyp de frisk afskårne stilke kort i 60 °C varmt vand og derefter straks i koldt vand.
Julebordet skal selvfølgelig være med julestjerner. Følgende billeder håber jeg, kan give dig inspiration 

 

Hvid og et stænk af creme 

 

 

Hvis julemiddagen står på laks, så må det her lige være farven 

 

 

 

Er du til rødt, så er julestjerner i den røde farve også den de fleste af os forbinder med jul. I denne kombination får man helt lyst til at synge nationalsangen

 

 

Alle familier har deres foretrukne måde at pynte juletræet på, men måske skal du lave en lille overraskelse med dette kræmmerhus i år.  

 

 

Den fortryllende julestjernekegle til juletræet kan laves i en håndevending – også selvom du ikke er så erfaren inden for kunst og håndværk.

Du skal bruge: Mini julestjerner, plastisk keglevase, kraftigt papir, piberenser og en limpistol, limpinde og en syl.

 

Lav to huller i kanten af keglevasen med en syl. Pak papiret omkring keglen og fastgør papiret med varm lim. Udvid hullerne gennem papiret, træk piberenseren gennem hullerne og bind knuder indvendigt på keglevasen. Hæng keglen på juletræet. Sæt mini-julestjernen ned i keglen. Færdig!

 

Du kan selvfølgelig også hænge kræmmerhuset på gæsternes stol som en særlig velkomst. 

 

 

Et sneæble
Julepynt til bordet, hvor børnene kan lege med kan laves af et æble med lys og sne

Alt du behøver, er to røde æbler, en mini julestjerne, en bakke, en enebær gren, et snoet konisk stearinlys, lidt flormelis, to orkidérør, en æblekerne fjerner, snor, en saks og en hjerteformet kageskærer.

 

 

Først fjernes kernehuset i midten med æblekerne fjerneren.

 

 

Tryk en hjerteformet kageskærer ind i siden af ​​æblerne og fjern derefter kageskærer og frugtkødet. 

 

 

 

 

 

Drys flormelis ind i de hjerteformede huller i æblerne.

 

Sæt orkidéplastikrør ned i ​​de udhulede æbler.

 

Pynt et af æblerne med et konisk stearinlys, enebærgren og snor. Fyld det andet plastikrør med vand og sæt en afskåret mini julestjerne ned i plastikrøret. For at stoppe strømmen af mælkesaft ud af stilken, skal du holde den i 60 ° C vand i nogle få sekunder, og dyppe stilken efterfølgende i koldt vand. Arranger alt sammen på bakken, og tilføj flere enebærgrene og andet julepynt efter eget valg.

 

 

Drivhusklubben ønsker dig en rigtig glædelig jul

 

 

 

 

 

 

 

Om Lars Lund

Lars Lund
Haveekspert & havejournalist
Lars har i mange år beskæftiget sig med haver og drivhuse. Lars har udgivet bøger om drivhuse og har medvirket i en række haveudsendelser for TV2 Fyn. Lars er et omvandrende haveleksikon og kan svære på alle dyrkningsbaserede spørgsmål – basale såvel som ambitiøse projekter.

Bliv klogere på Lars Lund