Blog


...

Anns_Have

13 dec 2016 09:49

Vintertanker

Hej alle!

Jeg er hele tiden blevet mindet om af venner og bekendte, at det var dårlig timing at kaste sig ud i drivhuslivet, når vinteren banker på døren. Men når jeg nu læser de forskellige blogs her på siden, fx om at hygge ude i drivhuset med varm kakao, bliver jeg gang på gang mindet om, at det var den helt rigtige beslutning at springe ud i det alligevel. Så tak!

Jeg har ikke fået dyrket så mange planter endnu, da mit drivhus først lige er kommet på benene. Da jeg så og læste Nannas indlæg om hvordan de bruger deres drivhus om vinteren, tog jeg mig selv i at være ligeglad et øjeblik. Derfor vil jeg det første stykke tid indrette mit nye drivhus på samme måde – tak for inspirationen. Min ide er at hente den gamle briks på loftet ned og bruge denne i drivhuset. Dermed tænker jeg også, at det kunne være muligt at tage en eftermiddagslur ude i drivhuset, og få lidt ekstra d-vitamin ned gennem glastaget. Ved I om man kan sove derude i disse vintertider?

Når jeg nu ikke får dyrket så meget endnu, er det jo på grund af vintervejret og alt det praktiske heromkring. Jeg har dog lavet en lidt, synes jeg selv, sjov plan for, hvad jeg gerne vil starte med at plante i mit drivhus, så snart vejret tillader det. Jeg læser dagligt mit horoskop, og blev i den forbindelse gjort opmærksom på, at der findes specifikke planter for hvert stjernetegn. Jeg selv er født i løvens tegn, hvorfor jeg bør omgive mig selv med Amaranter, Geranium, Japansk Kamelia og Kinaroser. Er der nogle der har haft held med at dyrke disse planter i drivhus?

Med venlig hilsen

Ann

6 Kommentarer til dette indlæg

...

Lars Lund

13 dec 2016 10:27

Hej Ann Velkommen. Jeg har ikke selv prøvet de nævnte ting, men det er jo bare at kaste sig ud i eksperimentet. Det gode ved at få sit drivhus op i efteråret, vinter er også, at du til foråret kan starte meget tidligere og ikke først skal i gang med at stille huset op. Husk at sikre dit drivhus godt mod kraftige storme. I Havebloggen kan du læse forslag til hvordan og i øvrigt læse rigtig mange indlæg om planter og indretning. Rigtig god fornøjelse.   

...

Nanna

14 dec 2016 12:29

Hej Ann

Dejligt at Drivhusklubben kan inspirere dig, og ja der er mange muligheder i forhold til at bruge drivhuset om vinteren. Del meget gerne billeder mm. herinde med os, så vi kan se, hvad du får ud af dit drivhus. 
Vi glæder os til at følge dig. :)
Bedste hilsener
Nanna/Drivhusklubben.

...

Anns_Have

03 jan 2017 17:13

Hej Nanna og Lars!

Mange tak for den varme velkomst. Jeg har desværre ikke fået taget så mange billeder endnu, men jeg kan fortælle jer, at det allerede er blevet til rigtig mange gode timer i drivhuset. Hen over julen har det desuden fungeret som 'værksted' for juledekorationer og som testue med varme tæpper :)

Til Lars: hvordan sikrer man bedst sit drivhus mod storme? Jeg må ærligt indrømme, at jeg blev lidt nervøs da Urd rasede!

Mange hilsner, Ann

...

Lars Lund

03 jan 2017 17:24

Hvis du går ind på havebloggen og i søgefeltet skriver storm, eller storme, så dukker der mindst tre artikler op om emnet. Lykkes det ikke at finde dem, så skriv igen, så linker jeg til dem. 

...

Herman

11 jan 2017 22:28

Hej Ann

Vi har 2 drivhuse, et ældre og nyere. Vi har stor glæde af at have roser i vores drivhuse. I det gamle er der plantet 2 roser på hver side efter indgangsdøren. I det nyere har vi 4 stk.ved  gavlen modsat indgangen. Vi plukker mange tidligere end dem på friland. Spørg i planteskolen om roser velegnet til drivhus. God fornøjelse./Kirsten og Herman

...

Lars Lund

11 jan 2017 22:41

Der er også et par tips om roser her

http://drivhusklubben.dk/profiles/blogs/roser-i-drivhuset

Lignende Artikler