Blog


...

Mathias Emil Pedersen

02 jul 2020 08:51

Pryd haven med afrikanske skærmliljer

Afrikanske skærmliljer er smukke at have op ad drivhusetHjemme hos Mathias og Rasmus står deres Grand Oase fra Juliana smukt året rundt - men her  om sommeren kommer der ekstra liv med mange farverige blomster. Bl.a. denne smukke sag. 

Tekst og foto: Mathias Emil


De afrikanske skærmliljer, eller Agapanthus som de også hedder, trives fantastisk i og omkring vores Grand Oase-drivhus med mur, som er placeret i et nedsænket haverum og derfor ligger beskyttet og lunt om vinteren. Her kan vi holde en temperatur på aldrig under -4 grader i vintertiden uden anden tilskudsvarme end et par tændte stearinlys, og det ser skærmliljerne ud til at trives med. Vi passer dem med rigeligt vand og gødning, og har dem i ikke alt for store potter. Agapanthus kan godt lide at stå trangt. Nu i juli står skærmliljerne naturligvis ude, og de er netop ved at folde deres blå blomster ud til stor glæde for os og ikke mindst bierne. 

 

 

 

 

Om Mathias og Rasmus

I 2018 vandt Mathias og Emil TV2 havekonkurrencen Kamp til hækken.
Siden har du kun dyrket både haven og drivhuset i endnu større grad. 
De skriver løbende til Drivhusklubben om, hvad der rører sig i deres have og drivhus
Følg deres projekt på Instagram

Om Mathias Emil Pedersen

Mathias Emil Pedersen
Vinder af TV2-programmet ”Kamp til hækken” fra 2018.
Haveelsker med egen kolonihave. Mathias har i flere år dyrket blomster og afgrøder i kolonihaven i Odense. Sidenhen er der kommet drivhus til, som bliver indrettet og dyrket efter årstiden.

Bliv klogere på Mathias Emil Pedersen