Blog


...

Skansen

21 aug 2013 19:09

Himrod vin

jeg har anskaffet mig en vinplante (Himrod) 150 cm høj for ca 14 dage siden, jeg er ny drivhus ejer og har aldrig haft en vin. Jeg har jord forbedret som man skal osv, jeg har læst en masse indlæg om vin og beskæring. Min plante skyder nu helt vildt,så mit spørgsmål er skal jeg på nuværende tidspunkt nippe eller beskære ? Jeg har ikke kunne finde noget om man kan/ skal beskære en nyplantet vin, jeg håber der er nogle der kan hjælpe mig. Venlig Hilsen. Peter Hartmann.

3 Kommentarer til dette indlæg

...

Lars Lund

27 aug 2013 14:50

Hej Peter

Ja, men det kan du sagtens. Man sommerbeskærer vin så længe de skyder, når det handler om de mange sideskud ud over de en til to hovedranker, der først beskæres i nov, december.  

mvh 

Lars 

...

nielsintaulov

19 maj 2017 17:08

Jeg har en 3 år gammel HIMROD plante der er plantet udenfor og ledt gennem et huld i vinduet ind i min vinterhave hver det altid er frostfrit og ca. 10-15 grader om vinteren. Den har sat meget lange skud sidste år som blev beskåret sidste vinter. Nu har den skudt helt gevaldigt, men der er ikke en eneste klase sat af selv om planten indendørs nu er over 4 meter lang og ført på tråde hen over loftet. Skal jeg kassere den og plante en anden plante/ sort eller skal jeg have endnu et års tålmodighed. jeg har før haft en blå drue samme sted der gav helt fantastisk. Hvad skal jeg gøre ?

...

Lars Lund

20 maj 2017 10:26

Hej Niels

90 procent skyldes forkert beskæring. De øvrige ti er manglende næring i jorden eller manglende lys. Søg på nettet: beskæring af vin på you tube, eller https://haveselskabet.dk/klip-vinen-og-fa-flere-druer. Så kan det i øvrigt nogle gange tage et par år eller fire, før en ny drue giver klaser. Hos min nabo tog det 4 - 5 år før den gik i gang, men så kom der også rigtig mange.