Blog


...

Grønnefingre

04 aug 2012 18:10

Gule agurker

Kære alle

 

Jeg er igang med min første sæson i mit drivhus og er lige kommet hjem efter 10 dages ferie. Det første jeg gjorde da vi kom hjem, var at løbe ud i drivhuset for at se hvordan det gik med planterne.

 

Og alle min 4 agurkeplanter havde det ikke godt. De fleste små (kommende) agurker var visnet væk eller på vej til det (gule) og mange af bladene var blevet gule i bunden af planterne. Der var kun et par grønne i tilbage i toppen og et par modne agurker på hver plante. Som om det ikke var nok, så er min bøftomatplante angrebet af giffelråd og min salat gået i stok! ØV.

 

Jeg under mig dog over agurkerne -er der nogen der har et bud på hvad der er galt+

 

VH

Lotte

9 Kommentarer til dette indlæg

...

Jinnie Andersen

04 aug 2012 20:58

Sådan ser mine agurker også ud, så jeg hægter mig lige på her..

Jinnie

...

Bodil

06 aug 2012 09:07

Min erfaring er, at når de små nye agurker visner, er det tegn på, at planten har manglet vand og derfor skiller sig af med de nyansatte frugter i bestræbelse på at overleve. Når den også har gule blade forneden, bestyrker det min tro på, at dine agurker har manglet vand.

Har du dem i kapilærkasser, har de ikke kunnet klare sig uden en påfyldning i 10 dage, da det jo har været meget varmt på det seneste, og agurkeplanter er i forvejen meget vandkrævende.

Ork jo - jeg har også oplevet "straffen" for at være uopmærksom på deres behov.

Hilsen Bodil

...

Jinnie Andersen

06 aug 2012 11:36

Hej Bodil,

Tak for det..

Mine står i højbede og det er muligt at det ikke er det bedste (mest vandholdende) jord - det må jeg gøre noget ved til næste sæson.

Tak for dit svar, det var oplysende

Jinnie

...

Grønnefingre

06 aug 2012 17:33

Hej Bodil

Tak for dine erfaringer.

Min nabo har vandet mens jeg har været på ferie, så jeg tror ikke de har manglet vand. Men de har ikke fået gødning i perioden, så måske det er problemet?

Jeg krydser fingre for at de retter sig og for at jeg kan nå at så endnu en gang salat i år i drivhuset...

 

Hilsen Lotte

...

Anja Egeriis

10 aug 2012 20:23

Det kan faktisk også være overvanding - er jorden meget våd omkring planterne? Det sker ofte, når man har plantebarnepige på - de vil gøre det så godt, og så vander de alt for meget...

...

Eva Littrup Andersen

12 aug 2012 07:43

Hej Bodil

Mine agurker så ud som dine efter 14 dages "ferie" - mine manglede massiv gødning ... de har fået gødning hver anden dag siden - nu giver de agurker igen !

hilsen Eva

...

Grønnefingre

29 aug 2012 21:08

Hej Eva

Det var gødningen der manglede. Planterne har givet godt de sidste par uger. Dog er er det gamle problem dukket op på en plante igen -de små nye agurker bliver gule og visner væk. 

Gad vide om en agurkeplante kun kan tåle at have et par store agurker undervejs?

Hilsen Lotte

...

Anja Egeriis

29 aug 2012 23:03

En stor plante i god "foderstand" burde kunne klare mere end et par stykker ad gangen :) Men måske kan du høste dem lidt små for ikke at belaste den for meget?

...

Eva Littrup Andersen

30 aug 2012 19:53

Hej Lotte. Det var dejligt - skønt med et godt udbytte ... jeg plukker stadigvæk både de mellem og de store - for at de nye kan gro.

Hilsen Eva

Lignende Artikler