Blog


...

Michael Kjeldal Olsen

08 aug 2012 02:11

Drivhus eller Højbed ?

Efter at have haft/har kapilærkasser i sanrt 10 år på tarasser og balkonger i både Danmark og Sverige med blandet . Med  tomater, akurk, samt peber.

Ville Jeg have et drivhus ? Men da Vi bor i et bostadsrat (rækkkehus med omkring 100 kvadratmeter have. Er det ikke den store plads der er og Jeg/Vi kigget da også i foråret 2012 på et drivhus på 3 kvadratmeter. Men nu er det sådan at Vi ikke må have redskabs skur mm i haven (nej ikke forbuds Sverige)

Men påskelørdag kom Jeg forbi det lokalde havecenter, og der så Jeg lige hvad Vi måske hade brug for, 1  GrowCamp/50 BASIC AIR 120x120 cm. Jeg talte lidt frem og tilbage med en af De ansatte om det, fik en brocyer at kigge i. Jeg for lod butikken med drivhus/højbed og brosyre.

I slutningen af Marts fik Vi samlet det på et par timmer. Vi hade dog et par månder inden sat frø til forkulurvering inde i et vindue.

I slutningen af marts plandte Vi så lidt ud og sået salat 3 slags, samt spinat. Som Vi har haft stor glæe af. Vi to den ene plandtebakke ud (Den i midten) hvor Vi så satte spande (25 l som Vi lavede huld i bunden af og lage sten under jorden)

Vi har en vin plandte som ikke hade det så godt ude i selve haven (nok for koldt og for meget skygge). Men den satte Vi også ind i huset i en spand. Og den groger findt.

Der står også en agurke plande som groer findt, (har ind til skriven stund høste 2 aguker). Så har Vi 2 Olivade F1 blommetomater.

Vi har også sået Peber planderter eller chilli men de står nok i formeget skygge så bliver måske ikke til noget

I den enne plandtebakke har Vi haft sået salat, spinat, 1 vandmelon som Vi nok ikke får meget ud af i år ?. Der er også plandet 1 Vintersquash som bloster lige nu.

Alle tomat, akurk,  Squash, vandmelon samt peber eller chilli er selv sådet. Kun 1 melon er købt.

Vi har også en balkong hvor Vi  har en kapilærkasser i den har Vi i år sat 2 Black Russian tomater som er højre ind Mig (Jeg er 187 cm). De har til sammen i skriven stund ca. 15 tomater.

 Se foto her

Der står også en Squash.

Besøg EVT. vors foto album http://www.drivhusklubben.dk/photo/albums/growcamp-2012

Vi hved godt at Vi nok har pladet for tæt i det lille hus/drivbænk. Men har talt om at det skal udbygges med 1GrowCamp/50 EXTENSION 120x120 cm  til næste år.

 

Men Jeg skal nok skrive meger her om det ?

Den 25/8 2012

Har i dag høste gulerøder.

  Se foto her

 

 

 

6 Kommentarer til dette indlæg

...

Jinnie Andersen

17 aug 2012 08:46

Hej Michael,

Jeg har selv kigget på growcamps, og synes de ser gode og fine ud. Men hvis det er kontra drivhus synes jeg ikke de virker høje nok til tomatplanter, men man kunne jo bygge en enkelt højere.

Jinnie

...

Michael Kjeldal Olsen

24 aug 2012 17:55

Hej Jinnie

Vi har gjort det at Vi har sat nogle Toten F1  Pottetomater der bliver ca. 50-75 cm høje i det ene høj bed og det går findt . En masse fruget. (Se evt foto)

Jeg har fra mit arbejde fået en del spande 25 l som Vi har lavet huld i bunden af lagt lidt sten så jord. Der har Vi plandet Blommetomater "Olivade" F1 2 plandet og der også masse frugter. De skulle blive 150-200 meter (på friland). Og ja der har Vi måtte klip topen.

Vi har også en agurk som blomster meget og Vi har høste 2

MVH

Michael

...

Jinnie Andersen

24 aug 2012 17:58

Hej Michael

jeg kan ikke se dit billed??

jinnie

...

Michael Kjeldal Olsen

24 aug 2012 19:13

Hej Jinnie Nu skulle de være der

...

Michael Kjeldal Olsen

25 aug 2012 12:51

Hej Jinnie

Her er link til billederne http://www.drivhusklubben.dk/photo/albums/growcamp-2012

MVH

Micael

 

...

Michael Kjeldal Olsen

28 apr 2013 17:33

Drivhus eller højbed 2013

Så blev det forår igen også i Skåne. I år startede Vi tideligt sidst i Febura med at så tomater, chili, peber mm inde i vinduet. Og det ser godt ud.

Sidste år snakede Vi om at Vi sklulle ud bygge til en sektion mere. Vi gik på jagt på internete hos de lokalle forhandler af Growcamp. Og bludselig en dag i det lokale bygge markede spar 70 % på Growcamp. hvem siger nej tak til det ?

Så en sektion blev til 2.

Så bededas ferien er gået med at udbygge og så.

Lignende Artikler