Blog


...

Bodil

14 aug 2012 23:40

Det er da indlysende, hvordan man tilplanter kapilærkasser - eller er det?

For nogen tid siden havde jeg besøg af en veninde, der selvfølgelig blev trukket med ud i drivhuset for at beskue herlighederne, heriblandt mine med agurker og tomater tilplantede kapilærkasser.

 

Hun spørger, hvordan jeg bærer mig ad med selve tilplantningen og åbenbarer samtidig, at de derhjemme lægger plantesækken på kapilærkassen, skærer hul til planten og hul til "tragten" i kapilærkassens låg - i med planten og vand i kassen og færdig!

Hun blev overrasket over min metode, der omfatter, at omtalte "tragt" bliver fyldt op med jord fra plantsækken for, dels at planten har et sted at sende sine rødder hen, dels for at samme rødder kan trække vand efter behov.

 

Jeg har siden tænkt tilbage på min allerførste kapilærkasse, der blev plantet til med tomatplanter - præcis på samme måde, som de gør hjemme hos min veninde - og min bekymring dengang, om de planter da ikke ville falde igennem plantesækkens huller ned i "tragten"? - Resultatet blev også derefter, men dengang tilskrev jeg det, at kapilærkasser var noget nymodens opreklameret pjat.

 

Komisk, ja måske. Men ikke desto mindre begår vi jo alle den slags fejl af ren og skær uvidenhed, og det er slet ikke så indlysende, at der overhovedet kan være jord nok til planten, når en god del af den skal puffes ned i "tragten".

 

Jeg ved så ikke lige, hvor jeg lærte det med, at der skal jord ned i tragten:-)

Hilsen Bodil

 

 

1 Kommentarer til dette indlæg

...

Lars Lund

02 apr 2018 10:25

Ja somme tider går der år mellem man opdager et godt indlæg og tak for dit. Det er rigtig godt. 

Lignende Artikler