Blog


...

Nanna Stærmose

25 apr 2019 12:21

Lav et krydderutehjørne

Rasmus Lindholm Jensen og Mathias Emil Pedersen - bedre kendt som vinderne af TV2s havekonkurrence 2018 'Kamp til hækken' har en kolonihave, hvor de dyrker både have og drivhuse - bl.a. Julianas Grand Oase, hvor de i år har etableret et krydderurtehjørne.

 

 

Her er rosmarin til italiensk mad som focaccia, lammekølle og ovnkartofler. Timian til lasagne og gryderetter. Oregano til pizza, pastaretter og blendede supper. Salvie til lam, fisk og mad med fløde. Persille til persillesovs (selvfølgelig), kylling og salat. Lidt senere planter vi basilikum, men den skal have meget varme, så den venter vi lidt med. Men den er næsten uundværlig til tomatsalat, pizza og pesto, lyder det fra Mathias.
Foto: Mathias Emil Pedersen

 

De fleste af de krydderurter vi planter herhjemme stammer fra middelhavsområdet, og de er derfor tilpasset sol, varme og tørke. Men det er vigtigt, at de dyrkes i veldrænet jord, og at du placerer potterne i fuld sol. Derudover er det en god idé at vande og gøde.
Mathias og Rasmus bruger flydende tang-gødning eller organisk, langtidsvirkende gødning.
Foto: Mathias Emil Pedersen

 

Mathias og Rasmus har allerede godt gang i at dyrke i drivhuset. Du kan læse mere om deres planer for drivhuset denne sommer i senere indlæg her på bloggen. 
Foto: Mathias Emil Pedersen

Rasmus Lindholm Jensen og Mathias Emil Pedersen blev 'landskendte' da de sidste år vandt TV2s haveprogram Kamp til Hækken. 
De bor i Odense, hvor de har en 400 kvm stor kolonihave med to drivhuse. 
Du kan læse mere om deres haveprojekt her:
http://enydmyghave.blogspot.dk

Eller følge dem på instagram:
Mathias Emil
Rasmus

Om Nanna Stærmose

Nanna Stærmose
Freelancejournalist.
Nanna er skribenten bag de mange artikler på Drivhusklubben. Nanna besøger glade drivhusejere og fortæller deres historier om basale dyrkeinput og ikke mindst skæve vinkler ved brug af drivhuset.

Bliv klogere på Nanna Stærmose