Blog


...

Lars Lund

20 mar 2019 14:48

Brænd dit mos af

Til jul elsker vi det, men om sommeren forbander vi det langt væk. Vi taler om mos. Og i denne video kan du blive klog på, hvordan du kommer dit mos til livs og får en flot græsplæne.    

1 Kommentarer til dette indlæg

...

Birthe Dalgaard-Madsen

23 mar 2019 09:40

Åh, det mos...det har vi meget af. Vil prøve det med ukrudtsbrænderen, når det bliver lidt mere tørt. Jeg vil gerne have en pæn græsplæne 😊 Du snakker om gødning. Hvor tit skal græsplænen have det ? Du siger i dit indlæg "jævnligt", men hvor tid er det ?
Hilsen Birthe

...

Lars Lund

29 mar 2019 13:37

Gødning er det bedste middel mod mos. Hvor meget afhænger af, hvilken gødning du bruger. Bruger du organisk gødning skal du læse bag på posen fordi organisk gødning ( dyregødning) er meget forskelligt, men da det opløses i takt med at planterne skal bruge det, skal man kun gøde en gang.
Uorganisk gødning, det vi kalder kunstgødning i poser med små blå piller 14-4-17 Gød april, maj og juni. 2,3 kg pr. 100 kvm. pr. gang. Det virker hurtigt da det hurtigt opløses. Derfor skal man passe på ikke at overgøde. Kommer der efterfølgende meget regn vil overskud skyldes ned til grundvandet.

Om Lars Lund

Lars Lund
Haveekspert & havejournalist
Lars har i mange år beskæftiget sig med haver og drivhuse. Lars har udgivet bøger om drivhuse og har medvirket i en række haveudsendelser for TV2 Fyn. Lars er et omvandrende haveleksikon og kan svare på alle dyrkningsbaserede spørgsmål – basale såvel som ambitiøse projekter.

Bliv klogere på Lars Lund