Blog


...

flemming murer

07 apr 2017 18:56

Rødder på tomater?

Mine agurker i havestuen, er få dage senere på den, end tidligere. Jeg har 2 forskellige tomatsorter samtidig, men de er blevet ret høje, inden de første blomster er sat..Jeg har læst om hvorfor; og jeg er skyldig! Nu tilbage til agurken, som står i spande, den topper jeg jævnligt med jord/ spagnum, hvor efter den straks sender nye rødder ud i den tilførte jord. Gør tomaterne det samme?? Jeg burde vide det, men har aldrig eksperimenteret med det??

2 Kommentarer til dette indlæg

...

Bent Løschenkohl

15 apr 2017 08:11

Tomater har meget let ved at slå rod, og det har altid været god praksis at plante dybt eller sætte en manchet omkring stænglen og fylde jord/spagnum i, så den kunne danne rødder.

Som du skriver har agurk også let ved at slå rod, men mange er bange for at plante dybt.

Problemet med dyb plantning er overvanding - rødderne skal have luft for at fungere. Derfor er drypvanding godt, for rødderne trives på overgangen mellem våd og mere tør jord.

...

Lars Lund

21 apr 2017 09:38

jeg tror du måske tænker på om der sker noget ved at fylde jord på så stænglerne ikke er så høje, og det kan du godt.  Derimod skal man som Bent skriver være mere påpasselig med agurker på den måde at forstå at den let rådner ved rodhalsen, hvis der er vedvarende fugt her. Man kan lave en lille forhøjning så vandet løber væk.