Blog


...

Rie sauer

02 apr 2016 11:16

Et drivhus i garagen,

Når man som jeg bor i Sverige, er der mange ting, der er anderledes end i Danmark. Nogle af de ting, jeg i förbindelse med min have og mit kommende drivhus må tage højde for, er dels jordbundsforhold og dels vejret. Her er ret mange klipper, og steder hvor jeg tror, der er jord, er der oftes klippegrund et spadestik ned. Surhedsgraden i jorden er ret høj, hvilket bl.a. gør, ar vi med jævne mellemrum må tilføre kalk til jorden i for bindelse med vores brønd. Dette har gjort, at vi har købt adskillige poser havemuld for at kunne anlægge blomsterbede. Sidste forår lavede min mand et højbed, der fungerede som en meget, meget lille urtehave. Men selv en meget, meget lille urtehave kræver sin portion god muld. Jeg købte også et mini væg-drivhus. Det blev så absolut ingen succes pga. for lidt sol og varme, hvad jeg jo egentlig godt vidste.(Sydvæggen var allerede optaget af et nyanlagt rosenbed.) Men i år skal det altså være. Mit usamlede drivhus står i garagen og venter tålmodigt på, at vi får tid og overskud til at sætte det op. Der er dog lige en mindre ting, der skal ordnes først, nemlig udgravning og støbning, så det kan stå fast, når stormen kommer hylende fra skoven. Temperaturen er vel egentlig afhængig af andet end solskinstimer? Vinden har også noget at skulle have sagt, hvis den selv skulle bestemme. Men jeg snyder den jo lidt ved sådan at opstille et drivhus, der giver læ og derved lidt højere temperaturer. Jeg har endnu ikke besluttet, hvilken planter, der skal flytte ind i drivhuset. Men det må vel være oplagt med tomater og agurker, og senere, når de forhåbentlig er lykkedes, kan jeg overveje andre og mere eksotiske planter. Men vi får se:)

2 Kommentarer til dette indlæg

...

Anette

16 apr 2016 02:36

Det skal nok lykkes :-) Jeg bor i skåne, meget vindsust sted, og har også måtte købe massere af jord, leveret med lastbil, da der er lerjord her. I småland kender jeg en som dyrker krav godkendte chili, kommercielt, i selvbygget plastdrivhus med træskelet. Så der er håb forude.

...

Rie sauer

16 apr 2016 07:30

Tak Anette for din opmuntring. Jeg er fuld af fortrøstning med hensyn til at lykkedes med dyrkningen. Jeg synes grønsager her i Sverige er hundedyre. Det bliver mine selvdyrkede også de første år, netop pga. al den købte jord der skal til. Men det er sjovt selv at få tingene til at gro.venligst Rie.