Blog


...

Nanna

26 apr 2015 14:02

Jordskokkesuppe

Nyopgravede jordskokker lige til at koge suppe af. Foto: Rabarbergaarden

Noget af det første vi laver i Haver til Maver er jordskokkesuppe. I april graver børnene nemlig alle jordskokkerne op fra jordskokke labyrinten. Det giver os noget at arbejde med i udekøkkenet, indtil det børnene har sået i deres haver kommer op. Her er en opskrift, der er super nem at lave, så tag endelig dine børn med i køkkenet.

 

Til 4 personer skal du bruge: 

1 kilo jordskokker

1 ½ liter vand

2 fed hvidløg

1 bdt. Timian

Salt og peber

Sådan gør du:

Skræl jordskokkerne. Skær dem i mindre stykker og kom dem i en gryde sammen med vand, hvidløg og læg bundtet med tin´mian kviste i toppen så de er nemme at fiske op igen.

Kog jordskokkerne mære, det tager ca. 10-15 min. Fra vandet koger.

Tag timian bundtet op. Hæld lidt af vandet fra i en skål. Blend suppen og spæd evt. til med lidt af det resterende kogevand hvis suppen er for tyk.

Smag til med salt og peber.

Server gerne med dråber af en ramsløgs olie i (ramsløg og en neutral olie blendet) og en skefuld drænet yoghurt for at give det lidt syre.

Velbekomme.